Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Afschermen RI&E Grafimedia vanaf 1 januari een feit

Met de branche risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) Grafimedia kan elke werkgever de arborisico’s voor zijn of haar bedrijf inventariseren. Tot op heden was de branche RI&E voor iedereen toegankelijk. Vanaf 1 januari 2017 is de branche RI&E exclusief beschikbaar voor KVGO- leden.Een groot aantal branches stelt de door hen ontwikkelde (en gefinancierde) branche RI&E alleen open voor bedrijven uit hun sector. Tot op heden was de branche RI&E  Arbografimedia echter voor iedereen – ook buiten de sector – toegankelijk.

De Raad voor Overleg in de Grafimedia branche (ROGB) heeft op advies van de werkgroep Arbeid en Gezondheid Grafimedia (WAGG) besloten om de branche RI&E af te schermen.

Inlogprotocol en betaalmodule
Binnen de branche RI&E is het inlogprotocol gewijzigd en een betaalmodule ingebouwd. Met ingang van 1 januari 2017 komt – voor het inloggen of aanmaken van een nieuw bedrijf – een controle op het KVGO lidnummer. KVGO-leden kunnen gratis gebruik blijven maken van de branche RI&E en de helpdesk Arbografimedia. De eerstelijns helpdesk Grafimedia is ingesteld voor werkgevers en werknemers om hun vragen op inhoudelijk dan wel automatiseringvlak kosteloos te kunnen voorleggen aan specialisten.

Maximaal een jaar
Niet-KVGO leden betalen € 375 (exclusief btw) per jaar, inclusief gebruik van de helpdesk Arbografimedia. Na het doorlopen van de betaalmodule kan een bedrijf twaalf maanden gebruik maken van de branche RI&E (inclusief de helpdesk). Als een bedrijf is afgevoerd van de KVGO ledenlijst, wordt de licentie ingetrokken en kan deze pas na de betaalmodule weer toegang krijgen.

De helpdesk Arbografimedia stuurt een e-mailbericht naar de huidige gebruikers over de veranderde inlogprocedure. Vragen? Helpdesk Arbografimedia, tel. 020 543 56 65