Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Bedrijfsbezoek: Van afval tot nieuwe grondstof!

Op 13 juni zijn we welkom bij oudpapierinzameler, -sorteerder en -handelaar Veolia. Veolia is grondstoffenregisseur in het proces om van oudpapier nieuw papier te maken. Het continu recyclen van oudpapier op een zo hoog mogelijk niveau zorgt ervoor dat de Grafische sector nu al zeer circulair is.

 

Deze middag krijgen we kort uitleg over het Nederlandse systeem van papierrecycling en de laatste ontwikkelingen door Stichting Papierrecycling Nederland (PRN) en een rondleiding door de locatie van Veolia papierrecycling in Utrecht (voormalige Scherpenzeel B.V) waar ook grafisch papier wordt gesorteerd.

 

 

Programma bedrijfsbezoek Veolia

  • Inloop vanaf 14:00 in restaurant zuiver
  • Om 14:15 starten we en neemt Hielke van den Brink van PRN ons mee in het PRN systeem, richtlijnen voor duurzaam productontwerp (design for recycling), optimaal scheiden van papier en voor KVGO leden relevante ontwikkelingen op oudpapiergebied.
  • Aansluitend rondleiding bij Veolia waar we zelf kunnen zien hoe grafisch papier na inzameling wordt uitgezocht als waardevolle bron voor hoogwaardig hergebruik. Dat is het principe van ‘urban mining’.
  • We sluiten de middag af met een netwerkborrel

Kom je ook?

Opgeven kan via de aanmeldknop in de uitnodiging of via info@kvgo.nl