Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

CMBO, BNO & VICG | Nieuwe PDF-standaarden voor ontwerpers

Op 23 juni organiseren CMBO, BNO en VIGC gezamenlijk een bijeenkomst over de nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van PDF-standaardisering, bij de Dutch Design Foundation in Eindhoven.

Was een eerdere bijeenkomst bedoelt voor grafische bedrijven aan de verwerkende kant, deze richt zich vooral op grafisch ontwerpers en andere aanleverende partijen.

Deze sessie staat voor een belangrijk deel in het teken van de langverwachte introductie van de nieuwe PDF-profielen van de Ghent PDF Workgroup. De nieuwe GWG2015 standaard is een flinke stap vooruit. Denk aan meer creatieve mogelijkheden door ondersteuning van transparantie en meer flexibiliteit in kleurgebruik, waarmee wordt aangesloten op multimediale ontwikkelingen en technologische vernieuwing.

Ten behoeve van de introductie is een nieuwe, Nederlandstalige handleiding opgesteld, waarin alle veranderingen uitvoerig staan beschreven. Alle deelnemers aan deze bijeenkomst ontvangen een exemplaar van deze handleiding.

16_05_pdf

Na een welkomstwoord van BNO wordt een korte reis door het PDF-tijdperk gegeven door VIGC. Vervolgens geeft CMBO een rondleiding door de volledig vernieuwde informatie portal Printarena.nl.

Keynote spreker Max Kisman, vooraanstaand Nederlands ontwerper en illustrator (onder ander Vinyl, VPRO en Wired) geeft zijn visie over de veranderende rol van de designer in de steeds complexer wordende wereld van design en communicatie.

Meer weten & inschrijven? Klik hier.