Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

CMBO | Licht & verlichting

Tijdens het eerste deel van de CMBO-bijeenkomst over ‘Licht en verlichting’ gaan Wilco de Groot en Kees van Middelkoop in op de gevolgen van de nieuwe ISO-norm voor het gebruik van fotospectraalmeters. Wat verandert er voor de gebruiker? Voldoen de bestaande meters straks nog aan de eisen?

Het tweede onderwerp van de middag is de toepassing van energiezuinige lichtbronnen die geschikt zijn voor gebruik in de drukkerij. IGT is door de recente verhuizing zelf ervaringsdeskundige doordat het bedrijf hoge eisen stelt aan de verlichting in de testruimten. Wilco de Groot deed er uitgebreid onderzoek naar en geeft een overzicht van de mogelijkheden.

IGT Testing Systems
Voor de liefhebbers beginnen we de middag met een rondleiding door het nieuwe pand van IGT Testing Systems, waarin alle ontwikkelings-, productie-, laboratorium-, onderzoeks- en consultancyactiviteiten (o.a. certificatie ISO 12647 en inktcertificatie ISO 2846) onder één dak zijn gebracht. Door de overname van het voormalige laboratorium van Proost en Brand/Paperlinx heeft IGT nu ook de beschikking over een volledig geoutilleerd lab voor het testen van papier (en andere substraten) en inkt en de interactie hiertussen.

Laat je eigen fotospectraalmeter testen
Tijdens deze bijeenkomst kun je je zelf meegebrachte fotospectraalmeter (gratis) laten testen. Deze worden volgens de daarvoor geldende uniforme testmethode vergeleken met een aantal standaardtegels. Alleen de eigenaar van de meter krijgt het directe resultaat te zien. De resultaten worden na afloop geanonimiseerd op typeniveau in een overzicht verwerkt en aan alle deelnemers beschikbaar gesteld.

Meer weten & aanmelden? Klik hier.