Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

CMBO | Vernieuwing ISO 12647-2

Op donderdag 22 september 2016 vindt in een ‘werkgroepachtige setting’ de volgende CMBO-bijeenkomst plaats. “Laat je informeren en praat mee over de introductie van de vernieuwde ISO norm 12647-2, populair aangeduid als de ISO druknorm.”

16_09_ iso12647-2Tijdens de CMBO-bijeenkomst over grafische standaardisatie van afgelopen mei bleek dat die vernieuwing nog veel vragen oproept:

  • voldoet onze huidige apparatuur wel op alle punten?
    wat te doen met materiaal dat nog is opgemaakt op basis van de inmiddels verouderd ICC-profielen?
    op welk moment gaan de opdrachtgevers hierover benaderd worden?
    hoe nu verder met bedrijven die zich willen laten certificeren voor drukken binnen de ISO-norm 12647-2? (N.B.: inmiddels is besloten dat vanaf 1 januari alle audits worden gebaseerd op de nieuwe versie van ISO 12647-2:2013).

Al deze vragen – en meer – komen aan de orde tijdens de bijeenkomst die onder leiding staat van Herman Hartman, waarbij er ook gekeken zal worden naar de praktische implementatie bij digitale printsystemen.

Aanwezig zijn verder Wilco de Groot en Kees van Middelkoop van IGT Testing Systems, de Nederlandse auditors van. ISO 12647-2. Zij geven uitleg over de ontwikkelingen rond de verschillende ISO-normen voor de grafische markt.

Meer weten & aanmelden? Klik hier.