Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

CMBO | Zomerborrel ‘GO3D’

Op donderdag 25 juni staat de jaarlijkse CMBO Zomerborrel geheel in het teken van 3D printing en de impact daarvan, ook op de grafische- en communicatie-industrie.

De Zomerborrel vindt plaats in het Museum voor Communicatie in Den Haag, waar op dit moment ‘GO3D’ te zien is, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het? Waar wordt het toegepast? Welke invloed heeft 3D printing op de relatie tussen producent en consument?

Volgens experts leiden de innovatieve productiemogelijkheden zelfs tot een ware ‘makersrevolutie’. De tentoonstelling kijkt terug naar de ontstaansgeschiedenis van 3D printing, maar werpt ook een blik op de toekomst. Naast een demonstratie van 3D printers krijgen bezoekers de meest uiteenlopende objecten te zien die met behulp van printers zijn gemaakt.

De vormvrijheid en ontwerpoptimalisatie van 3D printing geven niet alleen de creatieve sector meer mogelijkheden; ook – bijvoorbeeld – de gezondheidszorg profiteert ervan dat er geen ontwerpbeperkingen meer gelden voor complexe vormen. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar kan iedereen met een 3D printer binnenkort zijn eigen producten op de markt brengen?

Valt alles te printen en welke gevolgen heeft on demand-productie voor de opslag en distributie van goederen? Hoe beïnvloedt de ‘makerscultuur’ andere industrieën?

Meer weten & inschrijven? Klik hier.