Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

KVGO training Materiaalkennis voor product creatie

Klanten van vandaag hebben specifieke eisen die we als grafisch bedrijf moeten waarmaken. Het aanbod grondstoffen wordt altijd uitgebreider en tegelijkertijd zijn er steeds meer uitdagingen, die heel uiteenlopend zijn, afhankelijk van de specifieke eindtoepassing van het drukwerk. Een grondige kennis van materialen dient voorhanden te zijn, maar ook de specifieke eigenschappen en vereisten moeten gekend zijn om de klant ten dienste te zijn.

Deze opleiding helpt u om de wensen van uw klant te vertalen naar een mooi product zonder dat je problemen veroorzaakt in productie. Omdat het daarom moeilijk is om bewust de juiste keuzes te maken , willen we een introductie geven van de verschillende materialen die voorhanden zijn, van papier en karton tot kunststof en ingaan op belangrijke eigenschappen voor het verwerken van deze materialen.

 

Voor wie:

Iedereen die meer wil weten over hoe zijn klanten optimaal kan bedienen, waaronder:

  • Account managers en technische-commerciële medewerkers van uitgeverijen, design agentschappen en drukkerijen
  • Grafische vormgevers en designers die door hun technische kennis te vergroten nog creatiever kunnen worden in de uitwerking
  • (Middle)management van grafische bedrijven waaronder managers die nieuw zijn binnen de grafische sector
  • Marketing medewerkers bij Brand Owners
  • Communicatiemedewerkers bij steden, gemeenten en overheidsinstellingen

 

De training wordt gegeven door Carl Van Rooy. Hij is sinds juni 2019 aan de slag als Senior Innovation Manager bij het VIGC. Hij is geen onbekende voor de VIGC organisatie waar hij tussen 2008 en 2013 ook al aan de slag was. Daarnaast heeft hij een rijkgevulde carrière opgebouwd als prepress manager bij Proost nv, Production Manager bij drukkerij Bulckens en meer recent als Methods & Engineering Manager bij Autajon Labels.Expertisedomeinen waarvoor Carl bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: workflow automatisatie, operationele zaken rond digitale en conventionele druktechnieken en labels & packaging.

Deze training komt tot stand in samenwerking met het VIGC. Deelname is voor KVGO leden gratis. Heb je belangstelling om deel te nemen aan deze training, wees er dan snel bij. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We schrijven maximaal 1 deelnemer per bedrijf in.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjan Meijer van het KVGO via 06 – 83890080 of a.meijer@kvgo.nl.