Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Webinar besparen en verduurzamen met slimme meetdiensten en gesubsidieerde zonnepanelen

Speciaal voor KVGO leden organiseert Groendus een Webinar waarbij inzicht middels slimme meetdiensten en eigen opwek met zonnepanelen centraal staan. Beide dragen bij aan besparing op energiekosten en verduurzaming.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Welke rol speelt inzicht binnen besparen en verduurzamen?
 • Wat maakt zonnepanelen interessant?
 • Wat komt er bij de ontwikkeling van zonnepanelen kijken?
 • Welke stappen dienen er gezet te worden?
 • Hoe helpt Groendus bij de subsidieaanvraag voor, en de ontwikkeling van, zonnepanelen?

Uiteraard is er ook ruimte om specifieke vragen te beantwoorden. Ben jij erbij? De uitnodiging is inmiddels per email verzonden. Geen uitnodiging maar wel geïnteresseerd? Neem dan contact op via 020 – 543 56 78 of info@kvgo.nl

Besparen én verduurzamen met slimme meetdiensten en gesubsidieerde zonnepanelen ☀️

Het afgelopen jaar is meer dan eens duidelijk geworden hoe belangrijk het is om bewuster met energie om te gaan en waar mogelijk te besparen en zelf op te wekken. Zo wordt je minder afhankelijk van de grillen van de energiemarkt en creëert je een basis voor een solide bedrijfsvoering.

KVGO heeft Groendus als kennispartner in de hand genomen om de sector te helpen met verduurzamen. In dit webinar legt Groendus uit hoe je inzicht en grip kan krijgen op het energieverbruik en hoe je gesubsidieerd zelf energie kan opwekken door plaatsing van zonnepanelen.


Besparen door inzicht

Het begint allemaal bij slimme meters die inzicht bieden. Door te begrijpen hoeveel energie je verbruikt en op welke momenten van de dag, kan je bewuster omgaan met energie en starten met het tegengaan van verspilling. Verder legt inzicht de basis voor verdere verduurzamingsstappen en besparingen. Wanneer je zicht hebt op het verbruikspatroon kan je beter afwegen welke duurzame energieoplossingen het beste bij jouw situatie passen.

Wanneer je een grootverbruikaansluiting hebt, is er de wettelijke verplichting om een meetbedrijf te kiezen die deze diensten voor u verricht. Verschillende meetbedrijven zijn van oudsher afgeleid van de netbeheerders. Groendus heeft echter ook haar eigen meetbedrijf en laat zien welke mogelijkheden er zijn en hoe je kan besparen op energie- en meetkosten;

Zelf duurzame stroom opwekken met Zon op dak

Zelf energie opwekken met zonnepanelen op jouw dak of parkeerterrein is een van de meest effectieve manieren van verduurzamen. Hiervoor is een interessante overheidssubsidie beschikbaar: de SDE++ subsidie. Eén keer per jaar is er een mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. De volgende ronde staat open van 6 juni tot 6 juli 2023. Wilt je gebruik maken van deze subsidie? Dan is dít het moment om een aanvraag op te starten.

Aanvullend levert een zonnecentrale met SDE++ subsidie u onderstaande voordelen:

 • U bespaart direct op uw energiekosten
 • U maakt uw duurzame ambities zichtbaar
 • U wekt gegarandeerd rendabel uw eigen stroom op
 • U voldoet aan toenemende wensen en eisen van uw klanten, leveranciers en werknemers

Waarom nú?

 • De SDE++ subsidieronde 2023 nadert; van 6 juni tot 6 juli kunt u dit jaar subsidie aan (laten) vragen
 • De subsidiebedragen per kWh zijn hoger dan in 2022
 • De subsidieregelingen voor duurzame energie-opwek versoberen per 2025. Dit is misschien wel de laatste kans om subsidie aan te vragen in de huidige vorm

Als duurzame energiepartner van KVGO legt Groendus ons alles uit over zon-op-dak oplossingen en hoe de SDE++ subsidie werkt.

Ledenvoordeel

Groendus biedt KVGO leden verschillende ledenvoordelen, hierover volgt later meer! Nu al benieuwd naar alle mogelijkheden (zoals de gratis meterscan) en begeleiding in het creëren van inzicht en de SDE++ subsidieaanvraag? Geef dit dan in jouw aanmelding aan en dan neemt Groendus vrijblijvend contact op.