Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Algemene vergadering ‘Dag van de grafische ondernemer’ op 15 november 2022

Hoe hou jij alle ballen in de lucht?

Ga jij graag in gesprek met collega-ondernemers over de toekomst van jouw bedrijf en de grafische sector? Kom dan zeker naar de algemene vergadering van het KVGO! Want als ondernemer in onze branche sta je voor grote uitdagingen om alle ballen in de lucht te houden.

Thema’s als de explosief gestegen energieprijzen, duurzaamheid, behoud en instroom van gekwalificeerd personeel, de ontwikkelingen binnen de papiermarkt en het digitaal veilig houden van jouw bedrijf en bedrijfsprocessen vragen meer dan ooit om jouw ondernemerschap.

Daarom nodigen we je uit op de algemene vergadering van het KVGO op 15 november aanstaande. Dé ‘Dag van de Grafische Ondernemer’ waar we met z’n allen in gesprek gaan over de toekomst van de grafische industrie. En waar jij je kan laten bijpraten, opladen en inspireren!

Programma exclusief voor KVGO-leden*


13.00 uur

Lunch: ontmoeten en kennismaken met KVGO-leden

14.00 uur
Algemene vergadering KVGO met o.a. op de agenda

 • Wat moet/kan het KVGO doen om ondernemers in de grafimedia sector nog beter te ondersteunen?
 • Herbenoeming voorzitter KVGO
 • KVGO intern:
  • discussie en besluit nieuw contributiestructuur
  • discussie en besluit over de begroting 2023
  • goedkeuring jaarrekening 2021

*alle  leden van het KVGO worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de algemene vergadering om zo samen richting te geven aan de vereniging. Let wel: enkel leden van de ledenraad zijn volgens de statuten stemgerechtigd. 

De agenda voor de algemene vergadering wordt op 1 november verstuurd.

Programma voor KVGO-leden en relaties


15.30 uur

Pauze KVGO-leden en ontvangst relaties

16.00 uur
Welkom: uitdagingen voor grafische ondernemers (en wat het KVGO daaraan doet)

16.15 uur
Workshops door KVGO-specialisten

 1. Maatwerk arbeidsvoorwaarden
  De Grafimedia cao kent de unieke mogelijkheid om binnen jouw bedrijf andere of aanvullende afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden. Een goede zaak waar jij je als werkgever mee kunt onderscheiden. Maar hoe pak je dit nu aan? Over welke onderwerpen maken bedrijven afspraken? Cao-specialisten Kirsten Linders en Iris Graafland leggen je er alles over uit tijdens deze interactieve workshop!
 2. Wijziging pensioenstelsel
  Het huidige pensioenstelsel gaat op de schop. Een nieuwe ‘wet toekomst pensioenen’ zal waarschijnlijk per 1 januari 2023 in voegen treden. Het nieuwe pensioenstelsel zal gebaseerd zijn op een premiesysteem, met daarbij twee varianten. KVGO-collega’s Maarten Jansen en Aukje van het Nederend presenteren jou de verschillende elementen van de nieuwe wetgeving en horen daarna graag jouw mening!
 3. Samen digitaal veilig
  Bijna de helft van alle bedrijven krijgt op de een of andere manier te maken met internetcriminelen. Bij veel mkb-bedrijven heerst een (vals) gevoel van veiligheid en ontbreekt het gevoel van urgentie om maatregelen te nemen. Zeker in onze grafische sector moeten we hier beducht om zijn. We ontwikkelden daarom een campagne ‘samen digitaal veilig’ om jou als ondernemer te helpen jou bedrijf digitaal veilig te maken. Arjan Meijer, manager van het ondernemersdomein bij het KVGO, legt het je graag uit.
 4. Informatieplicht energiebesparende maatregelen
  In 2023 verbreedt de overheid de energiebesparingsplicht. Maar waar moet jij als grafisch ondernemer nu rekening mee houden? Wat is er specifiek van toepassing op onze sector? En hoe helpt het KVGO jou hiermee? Gijs Vermeulen, KVGO-specialist duurzaamheid, weet van de rand en de hoed.

17.00 uur
Innovatie in de grafische sector: welke keuzes moet ik maken als ondernemer? Jos Steutelings, managing director VIGC praat je graag bij.

17.30 uur
Netwerkbuffet

19.30 uur
Einde

Het gehele programma wordt omkaderd door woordkunstenaar Willem Gunneman.

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerweg 1
3744 MG Baarn

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Kom je ook?

Ben jij een grafisch ondernemer? Wil jij jouw collega-ondernemers (opnieuw fysiek) ontmoeten? En met elkaar het gesprek aangaan over de uitdagingen in de sector? Aarzel dan niet en meld je aan voor de ‘Dag van de Grafisch Ondernemer’ op 15 november.

Aanmelden

Via de button in de e-mailuitnodiging die de komende dagen verstuurd wordt. Of stuur een e-mail met je gegevens naar evenement@kvgo.nl
Voor de workshops hoef je niet apart in te schrijven.

Tot op 15 november!

Vriendelijke groet,

Dick Naafs
Voorzitter

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@kvgo.nl of bel naar 020 543 56 78