Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Amsterdam krijgt h-a-h krant als antwoord op Ja/Ja-sticker

Amsterdam krijgt een nieuw wekelijks huis-aan-huis blad onder de naam City. Die magazine-achtige krant van 48 pagina’s met onafhankelijke journalistieke informatie wordt wekelijks bezorgd bij 318.000 Amsterdamse gezinnen en is mogelijk gemaakt door een aantal grote retail-partners.

City is, het antwoord op het Amsterdamse beleid om met de Ja/Ja-sticker de verspreiding van folders te reguleren. Het blad is een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij, onderdeel van de groep Emiel De Jong uit Baarle-Nassau.

Die uitgeverij heeft de ambitie om City ook in andere steden uit te brengen waar gewijzigde regels gaan gelden voor de bezorging van reclamedrukwerk. Hierdoor ontstaat mogelijk een landelijk netwerk van lokale huis-aan-huis bladen dat een belangrijke impuls kan gaan geven aan lokale journalistiek.

City wordt gedrukt door Koninklijke drukkerij Em. de Jong in heatset, waardoor de kwaliteit ten opzichte van andere huis-aan-huiskranten beter is. Het productieproces van City is duurzaam. In Nederland wordt 85% van het oud papier ingezameld en hergebruikt.

Dat maakt papier tot één van de meest duurzame producten die er bestaat. In Europa zorgen papierfabrikanten ervoor dat er meer bomen worden herplant dan er gebruikt worden voor de productie van papier. Dit betekent in de praktijk dat er jaarlijks bos bij komt.

City is binnenkort actueel en online.