Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Ando uit Den Haag pakt KVGO Kalenderprijs 2015

Drukkerij Ando uit Den Haag pakte dit jaar de KVGO Kalenderprijs. Volgens KVGO-voorzitter doorstond ‘Ode aan de punt’ de criteria van de jury glansrijk. Menno van den Bosch en Loes Schepers namen de prijs in ontvangst.

Dat gebeurde in De Gruyter Fabriek in Den Bosch. Het is alweer voor de 33ste keer dat de wedstrijd gehouden is. Er zijn prijzen en eervolle vermeldingen uitgereikt in de categorieën bureaukalenders, agenda’s en wandkalenders. Daarnaast zijn ook de KVGO en Febelgra prijs 2015 en de Van Speijk Prijs uitgereikt.

Cees Verweij: “Het spreekt dan ook voor zich dat we alle promotie van het prachtige grafische vak, waaronder deze bijzondere Kalenderwedstrijd, van harte ondersteunen. Dat onderstrepen we al jaren met de speciale KVGO-prijs. We startten in 2014 met Print Pakt. Een campagne om de communicatiekracht van print, naast digitale media, te onderstrepen.”

De lat ligt hoog voor deze prijs. De onderscheiding gaat naar die grafische onderneming die als lid van het KVGO er in is geslaagd een eigen kalender/agenda uit te geven die opvalt. Bepalend zijn daarbij de perfecte presentatie van het eigen bedrijf, de toepassing van een grafische, dan wel technische vernieuwing met techniek of materialen en op die manier een voorbeeld is voor andere bedrijven.

Menno van den Bosch, Vivienne van Leeuwen, Cees Verweij en gastheer Rien Berends

Drukkerij Ando maakt zijn punt met een innovatieve agenda. De rasterpunt in al zijn verschijningsvormen is het hoofdthema en dat begint al met een analoge animatie op het omslag. Door het omslag te openen ontstaat er vanzelf een kleurrijk bewegend beeld. Ook de inhoud van de agenda straalt liefde voor het grafische vak uit, met mooie achtergronden, prachtige illustraties en verwijzingen naar popartkunstenaars als Roy Lichtenstein.

De KVGO-prijs zelf is even bijzonder als de winnende inzending. Het is een kunstwerk van Stichting Special Arts. Deze organisatie ondersteunt mensen met een functiebespreking die vooral beeldende kunst maken.