Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Anne Meester over Ledenraad: “Verschillende bedrijven hebben verschillende behoeften”

“Via de Ledenraad hebben ondernemers invloed op het beleid van het KVGO. Ik vind het belangrijk dat ook de belangen van kleinere bedrijven in de sector worden meegewogen bij de besluitvorming. Er zijn grote verschillen tussen de grootste grafische ondernemingen en de kleinere bedrijven zoals dat van ons.”

Anne Meester is commercieel directeur van Venhuis Communicatie Producties in het Noord-Hollandse Hem. Venhuis Communicatie runt naast de drukkerij een communicatiebureau. Het bedrijf telt elf medewerkers. Anne vertegenwoordigt het segment klein in de Ledenraad.

“Ik ben er een tijdje geleden min of meer ingerold. Mijn vader zat eerder in de Ledenraad, maar deed een stap terug in het bedrijf. Ik heb hem eerst een paar keer vervangen en ben daarna zelf als lid gekozen. Ik sta nu graag weer kandidaat.

Als ondernemer vind ik het interessant om te doen. Het is goed dat de beleidsmakers van het KVGO zo hun plannen kunnen toetsen en dat we daar als leden invloed op kunnen uitoefenen. Bovendien is het nuttig voor je contacten. Een paar keer per jaar kom je bij die vergaderingen veel collega’s tegelijk tegen. We hebben ook altijd vooroverleg met ‘sector klein’. Als je als ondernemers uit dezelfde branche bij elkaar zit, hoor je altijd wel iets dat weer interessant kan zijn voor je eigen bedrijf. Ik raad ondernemers dan ook zeker aan zich ook kandidaat te stellen. Andere mensen nemen frisse nieuwe ideeën mee. Dat is altijd goed!”