Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Annemarie Burgers over Ledenraad: “Gezichtsveld verruimen”

“In de Ledenraad zit je dichtbij de besluitvorming. Je hoort wat er speelt en kan daar je mening over geven. Bovendien doe je er veel nuttige informatie op. Ik vind het heel prettig om daar dichtbij te zitten, zo kan je je gezichtsveld verruimen en dat komt ook van pas binnen je eigen bedrijf.”

Annemarie Burgers is HR-manager bij Morpho, een in Haarlem gevestigde specialist op het gebied van beveiligd drukwerk en security management met zo’n 350 werknemers. Morpho is de Nederlandse vestiging van een groot internationaal concern. Burgers vertegenwoordigt in de Ledenraad het segment groot.

“Ik ben eigenlijk niet gekozen, maar destijds door Fons Bakkes benaderd omdat er te weinig mensen waren om de grotere bedrijven te vertegenwoordigen. Ik ben benoemd, kan je dus zeggen. Dat zal deze keer ook wel weer zo gaan, hoewel het natuurlijk veel leuker is als er gekozen kan worden.”

Morpho is na een jaar afwezigheid weer lid geworden van het KVGO. “We zijn als bedrijf een soort vreemde eend in de bijt omdat we niet met dezelfde marktwerking te maken hebben als andere ondernemingen in de grafische sector. Maar het lidmaatschap biedt ons toegevoegde waarde. Dat geldt wat mij betreft net zo voor de Ledenraad.

Ik zou andere bedrijven in segment groot zeker aanraden om te overwegen een kandidaat naar voren te brengen. Het tijdbeslag valt erg mee en het is echt effectief. Ik probeer in ieder geval steeds aanwezig te zijn. Je hoort bij de vergaderingen altijd veel informatie die goed van pas komt in je bedrijf, zoals bij de bijeenkomsten van onze OR.

Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat er geen vooroverleg van de vertegenwoordigers van het segment groot is. Ik kan me voorstellen dat er in zo’n besloten groep nog meer informatie wordt gedeeld die specifiek van belang is voor de grotere ondernemingen. Het zou goed zijn als ons segment nog wat beter vertegenwoordigd zou zijn.”