Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

BBL-er in het bedrijf? Vraag vóór 16 september subsidie aan

Wanneer je een leerling of student hebt begeleid binnen jouw bedrijf, kan je achteraf subsidie aanvragen voor de kosten die je hiervoor hebt gemaakt. De subsidieaanvraag ging open op 2 juni van dit jaar en sluit op 16 september 2022 om 17.00 uur. Zorg dus dat je het op tijd aanvraagt!

De hoogte van de subsidie is maximaal 2.700 euro. De voorwaarden voor het aanvragen van deze tegemoetkoming kan je vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: RVO.nl/praktijkleren MBO. Hier kan je ook de aanvraag indienen.

De subsidie is aan te vragen na afloop van het studiejaar of na afloop van de begeleiding van de leerling. Verdere voorwaarden voor het kunnen aanvragen van de subsidieregeling Praktijkleren zijn onder andere:

  • Jouw bedrijf is een erkend leerbedrijf
  • Jouw bedrijf begeleidde in het schooljaar 2021-2022 aantoonbaar een BBL-leerling. Er is een getekende praktijkleerovereenkomst.
  • Naast de praktijkleerovereenkomst is ook de overige vereiste administratie rond de begeleiding in orde

Meer weten?

Kijk op de KVGO Personeelswijzer/BBL. Hier staat ook een voorbeeld van een arbeidsovereenkomst die je kan aangaan met een BBL-er en informatie over de beloning en overige arbeidsvoorwaarden. Uiteraard kan je ook bellen of e-mailen naar het KVGO, via info@kvgo.nl of 020 5435 678.

Het A&O Fonds Grafimedia verstrekt voor bepaalde kosten die samenhangen met een BBL-er eveneens een subsidie. Wil je graag een BBL-er aannemen? Neem dan contact op met het GOC.