Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Beschikbare subsidies praktijkleren

KVGO-leden kunnen aanspraak maken op zowel de subsidie van de overheid, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), als op de subsidie van het A&O Fonds Grafimediabranche. Dus overweeg je iemand een werkleerplaats aan te bieden of volgt één van je medewerkers al een mbo opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl)? Lees dan vooral verder!

Subsidie RVO

Via RVO is tussen nu en 15 september 2023 (17:00 uur) een éénmalige subsidie aan te vragen voor tegemoetkoming in de begeleidingskosten. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de student begeleid is in het studiejaar, maar kent een maximum van EUR 2.700,-. Voor meer informatie, kijk dan even op de website van de RVO.

Subsidie A&O Fonds

Náást de overheidsregeling kunnen KVGO-leden ook aanspraak maken op de “Stimuleringsregeling BBL” van het A&O Fonds Grafimediabranche. Deze subsidie heeft tot doel de instroom van leerlingen in printmediaberoepen te stimuleren. De hoogte van deze subsidie is EUR 2.500,- en kan éénmalig per student worden aangevraagd. Voor meer informatie, kijk dan even op de website van het A&O Fonds.

Heb je vragen ten aanzien van bovenstaande, neem dan gerust even contact op via: info@kvgo.nl!

En…eind september start er weer een bbl-opleiding Grafisch Operator in Veenendaal. Klik hier voor meer informatie en aanmelden!