Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Bezoek aan RoboHouse, TU Delft

Gistermiddag bracht een 20-tal KVGO-leden een bezoek aan RoboHouse, onderdeel van de TU Delft. Tijdens deze demodag kregen leden de mogelijkheid inspiratie op te doen ten aanzien van robotisering van processen. Na een introductie door Mark Bruijnen, Programma Manager RoboHouse, is de groep in tweeën gesplitst voor een tour in het lab en live demo’s in het testcenter. En en ander werd afgesloten met een gezellige en goed verzorgde netwerkborrel.

Fieldlab

Het bezoek bood de mogelijkheid eens binnen te kijken bij een fieldlab, een praktijkomgeving waar processen onder de loep worden genomen en gekeken wordt naar hoe en wáár deze processen kunnen worden ondersteund door robotica. Met RoboHouse wil TU Delft een brug bouwen tussen de wetenschap en het zakenleven. Ze hebben een track record van co-creaties met uiteenlopende MKB-bedrijven en grotere bedrijven.

Technologische ontwikkelingen

TRL staat voor Technology Readiness Levels. Projecten bij RoboHouse bevinden zich over het algemeen binnen schaal 4, 5 en 6 van TRL, de ontwikkelingsfasen. In deze drie fasen wordt een prototype geïmplementeerd en getest, gevalideerd en in een testomgeving gedemonstreerd.

Waarom zou je?

Met een toenemende spanning op de arbeidsmarkt, een tekort aan technisch geschoolde werknemers en het feit dat medewerkers kiezen voor een baan in de meest aantrekkelijke werkomgeving, biedt robotisering de mogelijkheid deze problemen te tackelen. Belangrijk hierbij is om in gedachten te houden dat er voorkomen moet worden dat vooral of alléén het leuke werk gerobotiseerd zou worden en er voor medewerkers alleen nog de minder interessante “rest-werkzaamheden” over zullen blijven. Dan zal er naar verwachting weinig enthousiasme zijn om hier invulling aan te geven. Maar het robotiseren van fysiek zware of saaie werkzaamheden is natuurlijk voor iedereen zeer wenselijk.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

Binnen RoboHouse wordt gewerkt op basis van het principe “sense – think – act”, oftewel: “merk op – denk na – handel”. Zorg dat je begrijpt wat er speelt. Kijk samen met je medewerkers naar de fysieke werkzaamheden binnen het proces en bepaal hoe de toekomst hiervan eruit mag zien!

Presentatie

RoboHouse staat open verzoeken te ontvangen van en in gesprek te gaan met KVGO-leden. Was je er gisteren niet bij en ben je benieuwd naar wat er besproken is, download dan hier de presentatie van Mark Bruijnen. Heb je vragen, neem dan contact op met Xander van Beekum, accountmanager KVGO, via email: x.van.beekum@kvgo.nl of telefonisch: 020 54 35 678.