Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Brochure met alle subsidiemogelijkheden voor opleiden en scholing A&O Fonds

Het A&O Fonds Grafimediabranche zet in een nieuwe brochure alle subsidiemogelijkheden voor opleiden en begeleiding van werk-naar-werk tot 2016 op een rijtje. Het gaat daarbij om ‘opleiden en ontwikkelen’ en om ‘mobiliteit en duurzame inzetbaarheid’.

In 2014 maakte het A&O Fonds Grafimediabranche een Sectorplan met een omvang van 4,4 miljoen euro. Daarvan is 2,2 miljoen euro toegekend. Werkgevers kunnen van deze gelden profiteren door subsidie aan te vragen voor activiteiten op het gebied van opleiden, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit.

Dankzij het Sectorplan kunnen leden van het KVGO, ZSO en VRN die bijdragen aan het A&O Fonds Grafimediabranche 40 procent van de kosten rond opleiden of de ‘ervaringsprofielen’ retour ontvangen. Dat is bovenop de al bestaande subsidieregeling van het Fonds van 25 procent. Bedrijven die niet bijdragen kunnen tot 30 procent van de scholingskosten retour ontvangen. Dit geldt ook voor ZZP’ers.

Alle voorwaarden, de procedures en de instituten die activiteiten verzorgen zijn in de brochure terug te vinden. In het A&O Fonds Grafimediabranche werken FNV Kiem, het KVGO en CNV Dienstenbond samen.