Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

CO2 en Energiemanagement

Nederland staat voor een grote opgave om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Op basis van het klimaatakkoord van Parijs en in het klimaat- en energiekader 2030 zijn streefcijfers vastgelegd. Het doel is de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, het aandeel hernieuwbare energie te verhogen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Om bovenstaande te realiseren is KVGO jouw partner hiervoor en  informeren wij jou wat er gaande is met betrekking tot wet- en regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en welke mogelijkheden er in de sector ontstaan.

Zo hebben we ook het KVGO stappenplan verduurzaming ontwikkeld, voor elke stap bieden we kennissessies, tools en zoeken we geschikte partners zodat iedereen in haar eigen tempo de organisatie kan verduurzamen. Meer over dit stappenplan, de activiteiten en tools komt beschikbaar in Q2 2023.

Een lijst van berichten

ClimateCalc

ClimateCalc is dé internationale referentiestandaard voor CO₂-voetafdrukberekeningen in onze sector. Deze CO₂-calculator is een waardevolle uitbreiding op de CO₂ & Energie RI&E, waardoor je nu ook unieke productberekeningen (en CO₂-compensaties) voor je klant kunt maken. Wil je als bedrijf een professionaliseringsslag in Duurzaam Ondernemen doorvoeren, dan kan ClimateCalc hier niet in ontbreken.

Kennisplatform Energie

Samen met onze kennispartners uit de branche bieden wij het kennisplatform energie, naast de informatie op het platform is er een webapplicatie welke volledig is afgestemd op onze sector en levert een zeer nauwkeurige CO₂-voetafdruk van je bedrijf op (100% GHG en ISO, conform LCA, scope 1+2+3). Dit platform maakt gebruikt van hetzelfde platform als de welbekende ARBO RI&E Grafimedia wat dus veel dubbel werk bespaard. Daarnaast is de CO₂ & Energie RI&E erkend door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (RVO-tool), waardoor de handhaving veel spoeler verloopt tijdens de aankomende Informatieplicht- en EED-ronde. Je hebt al een gevalideerde CO₂-voetafdrukberekening met slechts 5 bedrijfsvariabelen: gas- en elektraverbruik, inkoop en afvoer papier (of andere substraten, zoals stickers of etiketten) en het aantal medewerkers.

Stichting energie inkoop SEI

De SEI sluit voor bedrijven in de grafimediabranche contracten af voor de levering van energie. Deelnemers van de SEI hebben via ons portal tevens de mogelijkheid tot kosteloos online inzicht in het energieverbruik en andere voordelen op het gebied van energiebesparing.

Meer weten?

Bel Gijs Vermeulen via 020 – 543 56 78