Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Collectieve loonsverhoging per 1 juni 2019

Per 1 juni 2019 ontvangen de werknemers die vallen onder de Grafimedia cao een loonsverhoging van één procent. Dat is afgesproken in de cao Grafimedia 2018-2020.

Het betreft een verhoging van de feitelijke uurlonen. Dat wil zeggen dat het loon wordt verhoogd dat de werknemer ontvangt op basis van de indeling in één van de functieniveaus plus een eventuele persoonlijke toeslag.

De verhoging geldt ook voor werknemers die meer verdienen dan het maximum van hun salarisschaal. Als in een bedrijf afspraken zijn gemaakt in het kader van Betsy, worden deze gerespecteerd.

Ploegentoeslag
De ploegentoeslag wordt hoger als gevolg van de salarisverhoging. Het uurloon wordt immers verhoogd waardoor vervolgens de ploegentoeslag in euro’s ook hoger wordt.

Uitzendkrachten
De loonsverhoging geldt ook voor uitzendkrachten. Zij hebben namelijk recht op de zogenoemde ‘inlenersbeloning’ en een collectieve loonsverhoging hoort daarbij.

Uurlonen
De Grafimedia cao bevat uurlonen. De tabel met uurlonen vanaf 1 juni 2019 ziet er als volgt uit.

Personeelswijzer
Altijd op de hoogte blijven van al het nieuws rond werknemerszaken? Kijk op de KVGO Personeelswijzer en abonneer je op de digitale nieuwsbrief.