Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Corona en vakantie

Nu steeds meer reisorganisaties hun reisaanbod annuleren en de maatregelen tegen het coronavirus zijn uitgebreid, valt de vakantie van veel werknemers in het water. Mogelijk vragen werknemers die niet meer op vakantie kunnen aan hun werkgevers om weer aan het werk te mogen en hun verlof te annuleren.

Afwijzen of honoreren?
Werkgevers kunnen het verzoek van een werknemer om toch te komen werken honoreren. In dat geval komt de werknemer werken en wordt het verlof niet van zijn verlofsaldo afgeboekt. Echter, als meerdere werknemers hun vakantieplannen willen annuleren zou dit tot roostertechnische problemen kunnen leiden. De werkgever heeft mogelijk al vervanging geregeld of de werkzaamheden zijn intern al opgevangen. Ook kan de werkgever voorzien dat in het najaar problemen kunnen ontstaan als werknemers de vakantie uit willen stellen. Immers, als in het najaar veel werknemers tegelijk op vakantie gaan en de productie in gevaar dreigt te komen, zal de werkgever vakantieverzoeken moeten afwijzen.
In deze gevallen kunnen werkgevers het verzoek van de werknemer om toch te komen werken afwijzen. De vastgestelde vakantie blijft dan in stand.

Vragen?
Wij kunnen ons voorstellen dat werkgevers in deze bijzondere tijden met veel vragen zitten. Neem dan contact op met Aukje van het Nederend of Kirsten Linders via 020-54 35 678 of via de e-mail (a.van.het.nederend@kvgo.nl of k.linders@kvgo.nl).

Ook het KVGO werkt veel vanuit huis, maar wij blijven bereikbaar voor al uw vragen omtrent werkgeverschap.