Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Debat verdienvermogen Nederlandse economie

Vandaag vindt er in de Tweede Kamer een debat plaats over het verdienvermogen van de Nederlandse economie. VNO-NCW en MKB Nederland maken zich zorgen over het afnemend verdienvermogen van de Nederlandse economie. Ter voorbereiding op het debat van vandaag hebben deze organisaties een brief gestuurd aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Graag delen we de strekking van deze brief, in het kort.

“Ons verdienvermogen bepaalt in hoeverre we als land in staat zijn om nu én in de toekomst op een verantwoorde manier voldoende geld te verdienen. Met dat geld betalen we bijvoorbeeld onze agenten, leraren of de bijstand. Investeringen van bedrijven zijn de motor onder ons verdienvermogen en juist die investeringen zien we stilvallen.”

“Bedrijven zijn de motor van ons verdienvermogen. Door te innoveren, investeren, risico te nemen, en nieuwe werknemers aan te nemen, vergroten zij de productiviteit en daarmee ons verdienvermogen. Daarom is het belangrijk dat een land aantrekkelijk is voor bedrijven om te ondernemen en te investeren – het ondernemingsklimaat.”

VNO-NCW en MKB Nederland sporen aan om de basiscondities voor investering in Nederland weer in orde te brengen en Nederland aantrekkelijk te maken voor de economie voor morgen. Uiteraard onderschrijft het KVGO deze punten.