Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Doe mee met 40% minder CO2 en ga energie besparen!

CO2-reductie en energiebesparing is zeer actueel en staat hoog op de agenda bij het KVGO. Wij hebben op dit thema al meerdere diensten en ledenvoordelen, daarnaast is er een initiatief van De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie waar we je graag op wijzen, hieronder alles op een rij:

Workshop informatieplicht energiebesparende maatregelen

Op de Algemene vergadering van 15 november 2022 is er een workshop informatieplicht energiebesparende maatregelen waar we de laatste stand van zaken geven over de energiemaatregelenlijst welke per juli 2023 wordt aangescherpt.

De CO2 & Energie RI&E

De CO₂ & Energie RI&E , volledig afgestemd op onze sector en maakt gebruikt van hetzelfde platform als de welbekende ARBO RI&E Grafimedia. Dit bespaart veel werk en levert je een zeer nauwkeurige CO₂-voetafdruk van je bedrijf op. Daarnaast is de CO₂ & Energie RI&E erkend door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waardoor de handhaving veel spoeler verloopt tijdens de aankomende Informatieplicht energiebesparingsmaatregelen. Het Dienstencentrum biedt KVGO-leden een aantrekkelijk korting.

Speciale kortingsregeling Climatecalc

ClimateCalc is dé internationale referentiestandaard voor CO₂-voetafdrukberekeningen in onze sector en is ontwikkeld door Europese zusterorganisaties waarmee het KVGO nauw samenwerkt. Deze CO₂-calculator is een waardevolle uitbreiding op de CO₂ & Energie RI&E, waardoor je nu ook unieke productberekeningen (en CO₂-compensaties) voor je klant kunt maken. Aan het gebruik is ook een certificeringssysteem verbonden. Voor KVGO-leden is er een speciale kortingsregeling.

Subsidie op energie-audit SEI-deelnemers

Alle SEI-deelnemers komen in aanmerking voor een forse subsidie op een hoogwaardige energie-audit. Na de energie-audit besparen deze bedrijven gemiddeld meer dan 7.500 euro per jaar op hun energiekosten. SEI-deelnemers die gebruik willen maken van de energie-audit kunnen dit kenbaar maken bij Taco Mansens van de SEI-Helpdesk, tel. 020 – 5 435 558, t.mansens@kvgo.nl.

Neem kosteloos deel aan de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie

De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie helpt bedrijven en instellingen vooruit die zich committeren aan een CO2-reductiedoel van 40% in 4 jaar tijd. Als deelnemer start je met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met de hulp van online tools, webinars en het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ word je kosteloos vooruitgeholpen om te besparen. Deelname aan de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie biedt je kansen om fors en met korte terugverdientijden te besparen op fossiel energieverbruik. Het helpt om te voldoen aan de Wet Milieubeheer voor energiebesparing. Het geeft concreet invulling aan klimaatactie en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en dat loont bij het duurzame inkoopgedrag van overheden, bedrijven en instellingen. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie.

Binnenkort zullen wij voor geïnteresseerden een ‘Masterclass duurzaam ondernemen in de grafische sector’ organiseren, hierover later meer! 

Tot slot

Heb je vragen over verduurzaming, de energiebesparingsverplichtingen of maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem contact op met Gijs Vermeulen van het KVGO, via info@kvgo.nl of 020 – 5435678.