Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Eerste bijeenkomsten rond stappenplan verduurzaming gemist?

Onlangs lanceerde het KVGO het stappenplan verduurzaming voor de grafische sector op haar thema site. Voor elke stap bieden we kennissessies, tools en zoeken we geschikte partners zodat iedereen in haar eigen tempo de organisatie kan verduurzamen. We kijken positief terug op de eerste online bijeenkomsten.

Stappenplan verduurzaming

Duurzaam ondernemen betekent dat jouw onderneming toekomstbestendig is en blijft. Een continu proces waarin je als onderneming afwegingen en keuzes maakt in overeenstemming met de overige bedrijfsvoering. De komende periode zullen we de informatie op de thema-site aanvullen alsmede weer nieuwe activiteiten organiseren rond de stappen in het plan verduurzaming. Uiteraard horen wij ook van jou als er speciale onderwerpen/thema’s zijn waar je meer over wilt weten!

Mocht je de onderstaande bijeenkomsten hebben gemist kunnen we de informatie alsnog delen.

Webinar besparen en verduurzamen met inzicht en gesubsidieerde zonnepanelen

Om te weten of jouw activiteiten daadwerkelijk bijdragen aan het besparen van energie(kosten) en verduurzamen van de organisatie moet je eerst weten waar je staat (stap 0 -inzicht). In dit webinar gaf Groendus inzicht in het belang van meten en monitoren van energie. Ook bespraken wij de inzet van zonnepanelen (stap 1 – reduceren), en de SDE++ subsidie.

Wil je deze presentatie ontvangen of wil je meer weten? mail dan naar g.vermeulen@kvgo.nl

 

 

 

 

Online kennissessie CO2 en energiereductie

Op donderdag 6 april werd de online kennissessie CO2 en energiereductie door ongeveer 25 KVGO leden bijgewoond. In deze sessie welke goed aansluit bij ‘inzicht’ (stap 0 van ons plan), gaven we duiding aan het begrip CO2 en waarom dit broeikasgas nu zo prominent staat in de verduurzamingsdiscussie. Ook gingen we in op hoe je CO2-emissie inzichtelijk kan krijgen en daarna hoe je met behulp van het KVGO-stappenplan zelf aan de slag kan met verduurzaming. Kon je er niet bij zijn maar zou je de presentatie willen ontvangen of de kennissessie willen terugkijken mail dan naar g.vermeulen@kvgo.nl

Zodra er meer bekend is over de volgende activiteit komt deze, net als alle andere activiteiten in de KVGO agenda.