Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Eerste trainingsdag Unlock Your Potential

Vorige week vond de eerste trainingsdag plaats van Young Management traject Unlock Your Potential. Na een persoonlijke intake kwam de groep enthousiaste jonge managers vorige week bijeen onder begeleiding van Orange8. De locatie, Bij Aaltje aan de Linie, is gelegen in het midden van het land op een buitengewoon mooie plek aan de Grebbelinie. Een heel inspirerende omgeving, letterlijk tussen de koeien.

Inzoomen op jezelf

Deze eerste trainingsdag werd ingezoomd op “Ik & mijzelf”. Jij bent uniek en niemand anders kan zijn zoals jij. Als je begrijpt wie je bent en waar je voor staat, kun je de wereld laten zien wat jouw persoonlijke kracht is. Door te investeren in jezelf en te werken aan je talenten, vergroot je niet alleen je eigen waarde, maar ook de waarde die je aan andere kunt bieden. Een belangrijk aspect van dit proces is onder andere persoonlijk leiderschap, omdat het je in staat stelt om je eigen koers te bepalen en te volgen. Als je jezelf trouw blijft en je eigen authenticiteit vergroot, zul je merken dat je meer zelfvertrouwen hebt en dat je je doelen kunt bereiken op een manier die bij jou past. Hoe? Dat kwam dus aan bod tijdens deze eerste trainingsdag!

Lego, Playmobile, blinddoeken en touwen

Bovenstaande alinea klinkt leuk, maar hoe kun je deze theorie érvaren? Hoe werkt dat nou met onze gedachten, wanneer wordt het gedrag en welke obstakels kennen onze gedachtes, hoe vormt het ons filter/referentiekader en waarom zijn we meer gefocust op de afwijking? We zetten allerlei items in om praktijkvoorbeelden te creëren; van Lego tot Playmobile en van blinddoeken tot touwen. Ter illustratie het verhaal achter de foto van de Lego eendjes: iedereen krijgt dezelfde opdracht (maak een eend van Lego), dezelfde blokjes, werkt in dezelfde ruimte en binnen dezelfde tijd en alsnóg zijn er als eindresultaat 7 verschillende eendjes te zien. Conclusie: een ander denk bijna nooit precies zoals jij, dus is het belangrijk om te checken.

Vervolg

Op 11 april vindt de volgende trainingsdag plaats: Ik & de ander. Dan gaan we in op hoe je op anderen overkomt. Niet alleen door wat je zegt, maar ook door je uitstraling en gedrag. Wij hebben er nu al zin in!