Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Europese Commissie komt op voor de sector!

Afgelopen maanden hebben we meerdere berichten gepubliceerd over hoe wij samen met Intergraf de positie van onze sector in Europa proberen te reguleren. Hier hebben wij verschillende vragen over gehad dus dat vraagt om verduidelijking!

KVGO is voorstander van een wereldwijde vrije toegang tot alle papiersoorten zodat de prijzen weer kunnen normaliseren. Wel zal papier geproduceerd buiten de EU aan dezelfde kwaliteitskeurmerken alsmede Europese wetgeving moeten voldoen zodat de impact op het milieu alsook de kwaliteit geborgd kan worden. Derhalve hebben wij samen met onze Europese partners bezwaar gemaakt tegen een verlenging van de anti-dumping en –subsidiemaatregelen van papier uit China.

Daarnaast hebben wij ons sterk gemaakt om het ongelijke speelveld tussen papier en drukwerk weg te nemen. In tegenstelling tot papier vallen gedrukte producten geproduceerd buiten de EU niet onder de milieueisen of de anti-dumping maatregelen. Door drukwerk nu onder de Regulation on Deforestation te laten vallen zal de import van dergelijke producten worden beperkt en wordt de concurrentie beter gereguleerd.

Tot slot

Wij hopen dat door onze inspanningen de papiertekorten en hoge prijzen tot het verleden gaan behoren en dat er weer een gelijk speelveld ontstaat tussen EU-landen en niet-EU-landen. Voor meer informatie en/of vragen: info@kvgo.nl of 020 – 54 35 678