Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

FNV overhandigt plaquette over avv

Tijdens het cao-overleg op 16 november 2020 ontving Aukje van het Nederend uit handen van FNV-bestuurder Bernard van Iren een plaquette over de algemeen verbindend verklaring van de Grafimedia cao.

De plaquette roept werkgevers op om er voor te zorgen dat de cao weer ge-avv’d kan worden.

Werkingssfeer

Bij het aanvragen van avv voor de Grafimedia cao 2018-2020 zijn er bedenkingen ingediend. Het bedrijf dat dit deed, heeft meerdere b.v’s. Het grafisch personeel was in dienst bij de b.v. die zorgde voor het drukken van dagbladen. Deze mensen werden in dienst genomen bij de uitgeverij en daardoor ontstond volgens dat bedrijf een overlap: de mensen zouden zowel onder de Grafimedia cao vallen als onder de cao voor de Uitgeverijen. Hierdoor kon de minister van SZW het avv-verzoek niet inwilligen.

Samen met de vakbonden

Bij het aannemen van de plaquette benadrukte Aukje van het Nederend het gezamenlijke belang van werkgevers en vakbonden. Zij en Bernard van Iren voeren dan ook samen, namens de ROGB, de gesprekken met de werkgevers van de cao voor de Uitgeverijen (de Mediafederatie) om tot een oplossing te komen. De hoop is dat dit op korte termijn zal lukken zodat de volgende cao gewoon weer algemeen verbindend verklaard kan worden.