Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Fors oplopende energiekosten houden KVGO-leden in de greep

Op 30 juni jl. ging het KVGO rechtstreeks in gesprek met de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, over de energiecrisis en de impact hiervan op de grafische bedrijven. Tijdens dit overleg duidden we dat KVGO-leden zich enerzijds grote zorgen maken over de beschikbaarheid van gas, elektriciteit en brandstof, de exorbitante prijssetting; alsook de grote onzekerheid over prijsfluctuaties.

Tijdens het overleg gaf de minister ook toelichting bij de scenario’s die zijn uitgewerkt om energie-intensieve bedrijven tijdelijk van het energienet af te sluiten. In dat geval zullen ook enkele papier- en pulpproducenten gedwongen worden om hun productie al dan niet gedeeltelijk te verminderen of stil te leggen. Met natuurlijk grote gevolgen voor de gehele sector.

Gezien de impact op onze bedrijven, stuurden we daarom een brief aan de minister van Economische Zaken en de minister voor Klimaat en Energie. We roepen het kabinet hierin op om een lange termijn beleid te ontwikkelen dat onder andere de ondernemers in de grafische sector perspectief biedt. Ook pleiten we voor ondersteuning van energie-intensieve bedrijven door de overheid.

De brief kan je hier downloaden Brief aan Ministers M. Adriaansens en R. Jetten

Vragen?

Neem dan contact met ons op via 020 54 35 678 of info@kvgo.nl