Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Gebruik AVG-stappenplan blijft gratis voor KVGO-leden tot juli 2020

Ook in 2019 en de eerste helft van 2020 is het gebruik van het AVG-stappenplan kosteloos voor KVGO-leden.  Er zijn afspraken gemaakt met de Stichting AVG voor verenigingen.

Maarten Reuderink is blij met de verlenging: ‘KVGO-leden die al een abonnement op het stappenplan hebben hoeven geen verdere actie te ondernemen. Het abonnement wordt automatisch verlengd. Door de afspraak is zelfs een besparing van maximaal 3200 euro mogelijk.’

‘De invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)  leidt mogelijk tot aanpassing van ICT-systemen, interne procedures en overeenkomsten. Bovendien moeten bedrijven een register aanleggen van de verwerkingen die zij uitvoeren en dienen medewerkers goed geïnstrueerd te zijn over de verplichtingen van de AVG.

Het is belangrijk een paar keer per jaar te controleren of het bedrijf nog aan de AVG voldoet en kijk of het verwerkingsregister moet worden bijgewerkt.’

Het KVGO heeft in 2017 met de stichting AVG voor verenigingen een overeenkomst gesloten waardoor leden gratis gebruik kunnen maken van een internetapplicatie.

Daarmee is in vijftien stappen te zien of aan de AVG wordt voldaan. Het bevat onder andere privacy- en geheimhoudingsverklaringen, verwerkingsovereenkomsten en een register voor verwerkingen. Elke stap wordt duidelijk toegelicht met een filmpje.

Leden van het KVGO ontvingen een voucher, waarmee ze gratis toegang hebben tot deze betaalde dienst. Voucher nogmaals aanvragen? Klik hier.