Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Geen TEK maar wel hoge energiekosten?

De regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is voor MKB ondernemers welke minimaal 7% aan energiekosten hebben ten opzichte van de omzet. Is dit het geval doe dan jouw aanvraag dan voor 2 oktober 2023 via rvo.nl/tek. Heb je geen recht op TEK maar heb je wel hoge energiekosten en wil je hier wat aan doen, lees dan vooral verder.

Niet in aanmerking voor TEK?

De regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is zeer teleurstellend voor de grafische sector. Veel KVGO leden hebben wel last van de gestegen energiekosten maar komen ondanks herhaalde oproep niet in aanmerking voor de TEK.

Ook zonder TEK is het van belang om de energiekosten onder controle te krijgen; dit kan door energie reductie maar ook door eigen opwek. Daarnaast zijn ook verschillende gemeentes en provincies eigen initiatieven gestart om ondernemers te helpen bij hoge energiekosten of bij energie besparen. Dit is wel per gemeente en/of provincie verschillend. Wil je weten of er in jouw regio mogelijkheden zijn neem dan contact op met het KVK-adviesteam zijn staan klaar voor alle energievragen omtrent uw bedrijfsvoering.

Hieronder een overzicht met waar je voor welke vraag terecht kan:

Daarnaast organiseerde het KVGO eerder deze maand online sessies over CO2 management, inzicht en besparen en zonnepanelen met SDE++ subsidie. Vragen over deze onderwerpen of om de presentaties te ontvangen, mail dan naar g.vermeulen@kvgo.nl