Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

GOC en C3 werkt!: ‘Laat het geld niet liggen’

Investeren in opleiden en ontwikkelen van medewerkers? Het sectorplan Grafimedia 2016 -2017 biedt volop mogelijkheden om voordelig te investeren. Wees er wel snel bij, want een deel van de regelingen eindigt per 31 december 2016.

Opleidingen, gericht op de ontwikkeling van de medewerkers, komen in aanmerking voor subsidie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan druk- en nabewerkingstechnieken en opleidingen tot procesoperator, vormgeven en webdesign. Ook opleidingen sales of productiemanagement komen in aanmerking voor subsidie.

Dankzij het sectorplan kunnen leden van het KVGO, ZSO en VRN, die bijdragen aan het A&O Fonds Grafimediabranche, 40 procent van de scholingskosten retour ontvangen. Bedrijven die niet bijdragen kunnen tot 30 procent van de scholingskosten terugkrijgen.

Kortingsregeling printmedia
De kortingsregeling printmedia opleidingen is verlengd tot 31 december 2017. Bedrijven die bijdragen aan het A&O Fonds Grafimediabranche kunnen ook gebruik maken van deze kortingsregeling van 25 procent. De totale korting op opleidingen kan daarom oplopen tot wel 65 procent, mits bedrijven er snel bij zijn.

Van-werk-naar-werk
Soms zijn ontslagen onvermijdelijk. Werkgevers hebben dan de belangrijke zorg om medewerkers snel en goed ergens anders aan het werk te helpen.

Een volledig begeleidingstraject van de eerste voorlichting tot en met de volledige begeleiding komt in aanmerking voor korting uit het sectorplan. De begeleidingstrajecten die door de preferred suppliers aangeboden worden, vinden plaats in de regio en zijn volledig afgestemd op de behoeften van de betreffende medewerker. Voor bedrijven die bijdragen aan het garantiefonds bedraagt de korting 40 procent. Bedrijven die niet bijdragen kunnen tot 30 procent korting krijgen.

Deze korting komt bovenop de tijdelijke kortingsregeling van het A&O Fonds Grafimediabranche waarmee in geval van reorganisatie 25 procent extra korting gegeven kan worden. De totale korting kan oplopen tot 65 procent.

Scholingsnoodzaak
Tijdens het begeleidingstraject wordt duidelijk of scholing noodzakelijk is om de overstap te kunnen maken naar nieuw werk. In dat geval kan er binnen het sectorplan een tegemoetkoming in de scholingskosten worden verstrekt. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot 40 procent van de scholingskosten.

Meer weten over de voorwaarden en wat GOC en C3 werkt! kunnen betekenen? Neem contact op: GOC: info@goc.nl tel. 0318 53 91 29 of C3 werkt!: info@c3werkt.nl
tel. 0318 53 91 39.