Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

GOC levert nieuwe talenten op

Net als vele andere sectoren is de grafimediabranche naarstig op zoek naar nieuwe talenten. De branche heeft de komende jaren met een sterk toenemende vergrijzing te maken. KVGO ondersteunt haar leden daarom met kortingen bij het GOC, hét grafisch opleidingscentrum, en subsidies vanuit het A&O fonds.

“Onze sector kijkt uit naar nieuwe instroom. De grafimediabedrijven hebben écht vakmannen- en vrouwen nodig. We zijn dan ook erg blij met het GOC dat samenwerkt met onze leden om vakkrachten op te leiden”, vertelt Brecht Grieten, directeur van het KVGO. Naast dat KVGO-leden korting krijgen om hun (nieuwe) werknemers op te laten leiden of te laten bijscholen via het GOC, bestaan er ook diverse subsidiemogelijkheden vanuit het A&O Fonds Grafimediabranche. “Zeker de moeite waard om eens met hen na te gaan wat voor mogelijkheden dit voor jouw grafische onderneming biedt.”

Voordelen van werknemers opleiden

Door de vergrijzing in de grafimediabranche en de vele technologische ontwikkelingen is het van groot belang te blijven investeren in opleiding en bijscholing. Tegelijk vinden veel werknemers het belangrijk dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen binnen een organisatie en dat maakt de kans op uitstroom weer kleiner. Opleiden gaat daarmee niet alleen om nieuw talent binnenhalen, maar vooral ook om waardevol talent binnen te houden.

BBL-opleiding grafisch operator

Het KVGO is erg blij dat onlangs vijf jonge talenten de BBL-opleiding tot grafisch operator afrondden. De BBL-opleiding (mbo-niveau 2 en 3) is één van de initiatieven van GOC om de instroom in de grafimediabranche te vergroten. Nieuw ingestroomde werknemers leren tijdens de opleiding al heel snel hun draai aan de machine te vinden, zodat ze vlot inzetbaar zijn. Daarna volgt de verbreding en de verdieping. Zo leggen de studenten bijvoorbeeld bezoeken af bij andere drukkerijen en denken ze na over optimalisatie van de eigen werkplak. “De combinatie van werken en leren is met al die opdrachten soms best pittig”, geeft instromer Bas Westgeest aan. “Je krijgt dit diploma niet cadeau, maar ik ben wel blij dat ik deze opleiding gedaan heb. Wat helpt is dat je het samen doet. Wij hadden echt een hele gezellige groep. Je trekt elkaar er dan doorheen.”

Lees hier meer over de BBL-opleiding Grafisch Operator bij het GOC.