Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

GOC start opleiding tot grafisch operator

GOC gaat jongeren en zij-instromers met een leerwerktraject opleiden tot grafisch operator. De nieuwe Beroeps Begeleidende Leerweg opleiding (BBL) start na de zomer op meerdere locaties en leidt op  voor een mbo-diploma  op niveau 2.
De opleiding is sterk productiegeoriënteerd en afgestemd op het werken in de grafimediabranche. Ten opzichte van algemene operatoropleidingen is er meer aandacht voor verstoringen binnen het druk- en nabewerkingsproces. ”Alle opdrachten en theorie sluiten aan bij wat er speelt op de werkvloer van grafimediabedrijven” , zegt directeur bedrijfsvoering  Aad Vollebregt.

“In de afgelopen jaren is de instroom in de grafimediabranche sterk gedaald”, vervolgt Vollebregt. ” Nu de economie weer aantrekt, ontstaan er personeelstekorten. De komende jaren gaan bovendien veel ervaren grafische professionals met pensioen. Daar spelen we op in.”

Modulaire opbouw
De opleiding bestaat uit drie fasen. In de eerste fase draait alles om snelle inzetbaarheid van de grafisch operator. In de tweede fase vindt verbreding plaats. De grafisch operators-in-spé leren verder te kijken dan hun eigen werkplek.  In de derde fase komen onder meer het doorvoeren van verbeteringen en procesoptimalisatie aan bod. Na het afronden van de opleiding grafisch operator niveau 2 is er ook doorstroom naar niveau 3 grafisch specialist en niveau 4 procesoperator (expert) mogelijk.

Meer informatie? Klik hier