Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

‘Grafimedia in cijfers 2016’ verschenen

Het jaar 2016 is uitgeroepen tot het jaar waarin we de economische crisis achter ons lieten en de economie en werkgelegenheid weer groeiden. Gaat dit ook op voor de grafimediabranche? De nieuwe uitgave ‘Grafimedia in cijfers 2016’ van het A&O Fonds Grafimediabranche geeft inzicht en is een bron van informatie.

Met de economie in heel Nederland gaat het op dit moment goed. Voor de grafimediabranche is dit echter niet het geval. Daarvoor blijven de omzet en de werkgelegenheid te sterk teruglopen.

Onderzoeker Jos Teunen ziet wel het aantal faillissementen verder afnemen en de export van grafische producten, die in Nederland zijn geproduceerd, doen het een stuk beter.

Bij de import en export van grafische producten zijn voor het eerst de exportaantallen gesplitst in export van in Nederland geproduceerde goederen en transitogoederen. Deze laatste categorie is namelijk niet in Nederland geproduceerd, maar wordt via Nederland door getransporteerd naar andere Europese landen. In 2015 bestond een kwart van alle grafische export uit deze transitohandel.

Nieuw in deze uitgave is een gedetailleerde tabel van mbo-beroepsopleidingen in alle media- en signopleidingen in Nederland.

De uitgave is verspreid onder de KVGO leden.

Geïnteresseerd in een gedrukte versie? Stuur een email met naam en adres naar communicatie@goc.nl. De digitale versie is via de website van het A&O Fonds te downloaden.