Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Grote belangstelling voor grafisch product tijdens Print Pakt Live op DDW

Zaterdag 21 oktober opende striptekenaar en topontwerper Joost Swarte samen met Cees Verweij het evenement Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Print Pakt brengt het grafisch product terug op Dutch Design Week en vroeg Swarte voor de inrichting van de ruimte.

Voor de tweede keer is Print Pakt, de promotiecampagne – en initiatie van het KVGO – voor drukwerk aanwezig op Dutch Design Week. Joost Swarte, die eerder al tekende voor het ontwerp van het Hergé Museum, De Toneelschuur in Haarlem en talloze andere projecten, deed samen met KVGO-voorzitter Cees Verweij de aftrap.

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.Bekijk op Youtube

Opened in een nieuw venster
Met een presentatie over zijn werk, het belang van het grafische product en een toelichting bij de inrichting van de Print Pakt-ruimte. Joost Swarte: “De bezoekers van Dutch Design Week zijn geïnteresseerd in vormgeving, maar vooral in de nieuwe ideeën van de vormgevers. Ze willen weten hoe we de maatschappij in de toekomst inrichten. Hier bij Print Pakt zien ze wat er mogelijk is op grafisch vakgebied. De grafici zitten hier dan ook op de juiste plek.”

Dat onderschrijft ook Cees Verweij: “Het is voor de grafische industrie enorm belangrijk om geassocieerd te worden met design. Grafici moeten zeker op de DDW zijn om nieuwe ideeën op te doen.”

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.Bekijk op Youtube

Opened in een nieuw venster
Innovatieve druktechnieken
Het afgelopen weekend namen de bezoekers deel aan workshops waarbij ze kennis maakten met innovatieve druktechnieken, bijzondere boeken en papiersoorten. Tijdens de gehele Dutch Design Week is Print Pakt actief met presentaties, workshops en een expositie van bijzonder grafisch werk.

Speciaal voor het evenement ontwierpen drukkerijen uit het hele land ansichtkaarten die allemaal op een bijzondere manier zijn vervaardigd. Dankzij een samenwerking met PostNL kunnen bezoekers de kaarten direct van de locatie gratis versturen. Er zijn inmiddels honderden kaarten verstuurd.

Aan tafel met makers en ontwerpers
Gedurende de week van 21 t/m 29 oktober zijn er in de Black Box elke dag workshops te volgen, waarbij makers en ontwerpers met de bezoekers aan tafel gaan. Zo neemt art director John Koning de bezoekers mee in het ontwerpproces van Het Parool: uitgeroepen tot The World’s Best Designed Newspaper.

Grafisch specialist Trudy Dorrepaal vertelt over de zoektocht naar het perfecte witte papier. Topgraficus en designspecialist Henk Gianotten legt uit hoe vormgevers moeiteloos gebruik kunnen maken van de allernieuwste technieken.

Ontwerpers Marga Scholma en Haico Beukers (Bureau Beukers-Scholma) komen vertellen over hun bijzondere ontwerp van de catalogus voor De Best Verzorgde Boeken in 33 verschillende versies, elk met een eigen omslag.

Print Pakt en Dutch Design Week
Print Pakt is een initiatief van het KVGO. De campagne promoot de kracht van drukwerk en laat zien hoe digitale en tastbare middelen elkaar versterken. Het evenement Print Pakt Live wordt voor de tweede keer georganiseerd in The Black Box van designwinkel Yksi op Strijp S, het brandend middelpunt van Dutch Design Week. Vorig jaar verwelkomde Print Pakt Live zo’n 15.000 belangstellenden.

Jaarlijks vindt in Eindhoven in oktober de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.