Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Hebt u als grafisch ondernemer moeite vacatures in te vullen?

Vacatures zijn voor drukkerijen en kartonnagebedrijven steeds lastiger in te vullen. Iets dat de komende jaren nog moeilijker gaat worden. GOC heeft daarom een gerichte wervingscampagne opgezet en met beroepenfilmpjes duidelijk gemaakt wat voor een mooie dingen we in de branche maken.

Wat blijkt, schrijft GOC, we hebben een behoorlijk aantal mensen geïnteresseerd gekregen in het werken in onze branche. “De geïnteresseerden zijn jonge mensen die graag opgeleid willen worden en aan het werk willen. Ideale personen om een leer-/werktraject mee aan te gaan. Maar ook mensen met een technische affiniteit en een andere werkervaring, die een baan in onze branche ambiëren.”

Vakkrachten
We weten dat er een groot aantal vacatures in de branche zijn en ook nog gaan komen. GOC wil heel graag op korte termijn samen met de bedrijven die vacatures gaan invullen. Dit is volgens GOC dé mogelijkheid om vacatures in te vullen met kandidaten die willen en kunnen.

“We zorgen samen, al dan niet ondersteund met een leer-/werktraject of een korte introductiecursus met op wat langere termijn een branche-erkende beroepsopleiding van GOC, dat we het verloop aan vakkrachten kunnen opvangen.”

Aanpak
“De eerste actie na binnenkomst van een aanmelding en goedkeuring van het cv is een telefonische intake. We letten vooral op de interesse en of ze zich goed hebben geïnformeerd aan de hand van de beroepenfilmpjes. Na deze eerste selectie heeft een docent een tweede gesprek. We krijgen zo helder of we met ‘willers’ en ‘kunners’ te maken hebben en of de raakvlakken aanwezig zijn wat betreft niveau en technische achtergrond.”

Kandidaten
“Hebt u een vacature of zelfs meerdere en interesse in een kennismaking met deze enthousiaste kandidaten? Mail of bel GOC voor informatie en het inplannen van een afspraak: a.rover@goc.nl of (0318) 53 91 06.”

Meer weten? Kijk op BBL bedrijvenBBL studenten en het cursusaanbod.