Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Henk van Esch: “Het KVGO staat er in 2018 financieel prima voor”

Penningmeester Henk van Esch lichtte de cijfers toe onder de begroting van het KVGO. Hij deed dat op de Ledenraad op 15 november 2017 bij Océ in Venlo. Voor de komende twee jaar staat het KVGO er financieel prima voor. “Die tijd moet gebruikt worden om de basis onder het KVGO te verbreden. Daar is het bestuur al volop mee bezig.”

 

Voor 2018 wordt nog een kleine daling van de personeelsomvang binnen de ledenbedrijven verwacht. Een bescheiden aanwas van leden en het aanpassen van het contributieniveau met 1,75 procent resulteert voor 2018 in een nagenoeg even hoge contributiesom als begroot in 2017.

Volgens Van Esch staat het KVGO er op korte termijn financieel gezond voor. Aan inkomsten verwacht de penningmeester in 2018 ruim 2.944.000 euro te kunnen incasseren. De contributie-inkomsten vallen dat jaar ruim vijf procent lager uit dan de werkelijk gefactureerde contributie in 2017 om uit te komen 2.075.000 euro. Andere inkomsten worden gehaald uit directe opbrengsten door ledenvoordeel en subsidies.

Aan de uitgavenkant tellen alle posten op tot 2.933.000 euro. Wat rest is een bescheiden positief saldo van 11.000 euro. Als gevolg van de verkoop van het eigen pand aan de Startbaan in Amstelveen zijn er in de begroting voor 2018 geen hypothecaire verplichtingen meer terug te vinden.

“Voor 2019 en 2020 is de verwachting dat de personeelsomvang bij ledenbedrijven per saldo 4 procent per jaar gaat afnemen. Deze afname is aanmerkelijk minder dan de afgelopen jaren. Op de middellange termijn zullen we de organisatie moeten verbreden. Binnen het bestuur wordt al volop nagedacht hoe dit inhoud en vorm moet krijgen.”

De Ledenraad ging akkoord met de voorgestelde begroting en de hoogte van de contributie.

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.Bekijk op Youtube

Opened in een nieuw venster