Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Het KVGO maakt zich op voor verkiezing Ledenraad

De verkiezing van afgevaardigden voor een nieuwe Ledenraad van het KVGO vindt plaats van 18 oktober tot en met 1 november dit jaar. Stemmen gaat via internet. De Ledenraad telt vijftig zetels, verdeeld over de segmenten klein, midden en groot. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot en met maandag 18 september.

KVGO-voorzitter Cees Verweij: “Onze vereniging heeft behoefte aan een Ledenraad die actief is, meedenkt en de voorstellen van het bestuur kritisch beoordeelt. Een goede Ledenraad houdt je als bestuur extra scherp. We zijn een echte vereniging waar de leden – in de vorm van de Ledenraad – het hoogste orgaan vormen. Daar zijn we trots op. Het betekent dat we een democratische en transparante vereniging zijn.”

Leden aan het woord
Drie leden van de Ledenraad waarom zij zich inzetten voor de vereniging en daarmee voor de branche.

Anne Meester, commercieel directeur van Venhuis Communicatie Producties te Hem, zit in de Ledenraad voor het segment klein. “Via de Ledenraad hebben ondernemers invloed op het beleid van het KVGO. Ik vind het belangrijk dat ook de belangen van kleinere bedrijven in de sector worden meegewogen bij de besluitvorming. Er zijn grote verschillen tussen de grootste grafische ondernemingen en de kleinere bedrijven zoals dat van ons.”

Mark Bonenkamp van Vogelaar Verzenders te IJsselstein denkt en doet mee namens het segment midden. “De Ledenraad levert altijd meer op dan je moet investeren. Aan de ene kant ben je in een vroeg stadium betrokken bij het beleid. Daar kan je dan ook een stem in hebben. Aan de andere kant hoor je tijdens de vergaderingen vaak nieuwe dingen die van belang zijn voor je eigen bedrijf. Dat aspect wordt nog weleens onderschat, denk ik.”

Namens het segment groot is Annemarie Burgers van Morpho in Haarlem betrokken en enthousiast lid. “In de Ledenraad zit je dichtbij de besluitvorming. Je hoort wat er speelt en kan daar je mening over geven. Bovendien doe je er veel nuttige informatie op. Ik vind het heel prettig om daar bovenop te zitten, zo kan je je gezichtsveld verruimen en dat komt ook van pas binnen je eigen bedrijf.”

Doe mee
Louwe Dijkema is voorzitter van de reglementencommissie van het KVGO en daarmee – met zijn team en ondersteunt door het bureau – verantwoordelijk voor een goed verloop van de verkiezingen. In een gefilmd interview zet hij zijn beweegredenen om zich in te zetten voor het KVGO op een rij.

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.Bekijk op Youtube

Opened in een nieuw venster
Daarbij heeft Dijkema een wens. “Ik hoop op nieuwe aanwas voor de Ledenraad. Mensen die met een frisse blik tegen de dingen aankijken en nieuwe ideeën meebrengen. Doe mee!”

Cees Verweij tot slot over het belang van een actieve Ledenraad: “Doet de Ledenraad er werkelijk toe als er belangrijke besluiten moeten worden genomen? Wis en waarachtig. Het is geen applausmachine van het bestuur. De Ledenraad maakt het denkproces mee, dat wij als bestuur doormaken. Ze hebben een actieve inbreng. Formeel zeker, maar ook informeel bij de talloze onderlinge gesprekken. Dat brengt ons allemaal verder.”