Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Hoog bezoek bij Control Media!

Thierry Aartsen, Tweede Kamerlid voor de VVD, bracht op maandag 1 mei een werkbezoek aan het KVGO. Doel van het bezoek: meer inzicht geven aan beleidsmakers in Den Haag over de maatschappelijke en economische impact van de grafische sector in Nederland.

Leon van Nunen, eigenaar van Control Media B.V., dompelde Thierry Aartsen onder in de wondere wereld van onze sector. In Etten-Leur vertelde hij over de kansen die ondernemers kunnen grijpen. Tegelijkertijd stond hij ook stil bij de uitdagingen die hij ervaart in het ondernemen in Nederland.

“De brede maakindustrie -waartoe de grafische sector ook behoort- is in onze ogen ook echt de motor van de economie. Als KVGO zien we naast veel kansen ook wel uitdagingen voor onze ondernemers. Zij verkeren steeds meer in een perfect storm met sterk gestegen energieprijzen, schaarste aan personeel en een onrustig economisch klimaat. Het is volgens ons ook de verantwoordelijkheid van de overheid om in deze woelige periode aan ondernemers blijvend houvast te bieden, zodat zij met vertrouwen kunnen ondernemen. En niet in onzekerheid blijven door het uitblijven van maatregelen de maakindustrie te ondersteunen.”, zegt KVGO-voorzitter Dick Naafs naar aanleiding van dit werkbezoek.

Thierry Aartsen, VVD-Kamerlid, vult aan: “Tijdens het werkbezoek verbaasde ik me enorm over wat er allemaal in zo’n grafisch bedrijf gebeurt. En hoe belangrijk print in onze samenleving is. Niet alleen zag ik veel drive en enthousiasme in het ondernemerschap. Ook verwonderde ik me over de automatiseringsprocessen en innovatie die aanwezig is in een grafimedia bedrijf. Ik wil Control Media bedanken voor de gastvrijheid en de mogelijkheid om een kijkje in hun keuken te mogen hebben. Deze bezoeken en verhalen sterken mijn inzet in Den Haag om voor ondernemers op te komen!”

In de komende periode gaat het KVGO verder in gesprek met politici om hen mee te nemen in de kansen en uitdagingen van ondernemers in de grafische sector. Want onvoldoende politici beseffen dat Print onmisbaar is in de communicatie tussen overheid, bedrijfsleven en inwoners en dat Nederland de derde grootste exporteur van grafisch drukwerk in Europa is. Grafimedia bedrijven lopen voorop in automatiseringsprocessen en duurzaamheid. Een sector om trots op te zijn!