Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Hulpmiddel voor KVGO-leden naleving Privacyregelgeving (AVG)

Het KVGO gaat de leden een hulpmiddel ter beschikking stellen waarmee ze na kunnen gaan of ze voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 van kracht wordt.

De AVG noodzaakt – mogelijk – tot aanpassing van ICT-systemen, interne procedures en overeenkomsten. Bovendien moeten bedrijven een register aanleggen van de verwerkingen die zij uitvoeren en dienen medewerkers goed geïnstrueerd te zijn over de verplichtingen van de AVG.

Daarom heeft het KVGO met de stichting AVG-verenigingen een overeenkomst gesloten waardoor de leden gratis gebruik kunnen van internethulpmiddel. Daarmee kunnen zij in vijftien stappen zien of ze aan de AVG voldoen en welke maatregelen ze nog moeten nemen. Elke stap wordt duidelijk toegelicht onder andere met een filmpje.

De stichting AVG-verenigingen maakte al een stappenplan voor verenigingen en stichtingen en nu ook voor MKB-bedrijven. Het bevat onder andere privacy- en geheimhoudingsverklaringen, verwerkingsovereenkomsten en een register voor verwerkingen.

Na het doorlopen van het stappenplan kunnen KVGO-leden een ‘eigenverklaring’ genereren om aan te tonen dat zij aan de AVG voldoen.

Binnenkort ontvangt KVGO-leden een licentie voor het gebruik van het hulpmiddel en nadere informatie.

Meer weten? Bel Maarten Reuderink; tel: 020-54 35 678 of stuur een email aan m.reuderink@kvgo.nl.

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.Bekijk op Youtube

Opened in een nieuw venster