Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

In memoriam

Ruud Koerts 05-07-1946 | 22-12-2022

Vorige week vrijdag ontvingen wij het verdrietige bericht van het plotseling overlijden van Ruud Koerts. In leven directeur/eigenaar van BV Verenigde Drukkerijen Aeroprint, gevestigd te Ouderkerk a/d Amstel. 

Ruud Koerts was een grafisch ondernemer pur sang. Alhoewel zijn carrière leek te beginnen in de meubelbranche, besloot hij op 21-jarige leeftijd zijn intrede te doen in het grafisch bedrijf van zijn vader. De drukkerij was gevestigd op Schiphol-Oost, waar het tot aan de dag van vandaag haar naam aan ontleent. De ontstaansgeschiedenis van het familiebedrijf met de toen al visionaire blik van Ruud Koerts, staat mooi beschreven in een artikel dat in 1997 verscheen in de toenmalige uitgave van Het Grafisch Weekblad.

Drukkerij Aeroprint ontwikkelde zich razendsnel, werkte voor bijna de gehele Amsterdamse reclamewereld en werd mede door veel succesvolle overnames, een toonaangevende drukkerij in Nederland. Ruud Koerts bouwde een zeer goede naam op binnen grafisch Nederland en bij zijn relaties. Velen kennen hem als een integer en betrouwbare ondernemer. 

Maar bovenal was Ruud een geweldig mens, betrokken en toegankelijk. Hij stond klaar voor velen die om zijn hulp of raad vroegen, naast zijn drukke baan, bijbanen én gezin.

Binnen het KVGO heeft Ruud Koerts zitting gehad in vele commissies ter ondersteuning van de branche en het KVGO. Ruud had een groot en warm hart voor het KVGO. Zijn belangrijke functies en inzet binnen het KVGO laten een onuitwisbare herinnering na. Ruud Koerts werd mede daardoor onderscheiden met de gouden KVGO-speld en was tot vorig jaar nog actief in de reglementencommissie. 

Het KVGO en zijn (oud-) medewerkers zullen Ruud blijven herinneren als een groot grafisch ondernemer, talentvol en creatief. Maar ook als een echt familiemens met gevoel en zorg voor zijn medewerkers. Niemand had kunnen voorzien dat de door hem bezochte algemene vergadering van het KVGO op 15 november jl. ook zijn laatste zou zijn. Hij sprak met vertrouwen over het bedrijf en een toekomst voor hem en zijn vrouw Tineke. Een toekomst die zij samen al helemaal hadden uitgestippeld. 

Ruud Koerts laat een prachtige grafische onderneming na, die al vele jaren succesvol wordt geleid door zijn twee zonen Erwin en Michael Koerts. Het KVGO is Ruud zeer erkentelijk en dankbaar voor alles wat hij heeft betekend in onze branche. We verliezen in hem een groot ondernemer en mens. 

Dick Naafs
Voorzitter KVGO