Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Inschrijving open voor Student Award 2019 van Intergraf

Intergraf, de Europese federatie voor drukwerk en digitale communicatie, nodigt studenten uit zich in te schrijven voor de Student Award 2019. Intergraf biedt jaarlijks één student printmedia die werk levert over een voor de grafimedia sector relevant onderwerp een prijs van 5.000 euro aan.

De prijs voor 2018 is door voorzitter Cees Verweij van Intergraf overhandigd aan Theresa Muecke, master student in Print & Media Technologies aan de Universiteit voor Applied Sciences in München.

Europese drukwerkindustrie
Dat gebeurde tijdens een conferentie over de toekomst van drukwerk Print 4.0 in Milaan waar Muecke haar thesis ‘Digital transformation of industrial digital printing: Software concept for an optimised workflow management in industrial, decorative digital printing’ uitgebreid toelichtte.

“Het was een prachtige kans om mijn master thesis te kunnen presenteren aan de leden van Intergraf. Ik heb erg genoten van het hele proces om de presentatie te maken voor een nieuw en onbekend publiek, me voor te bereiden op vragen en te kunnen groeien door te discussiëren over mijn bevindingen en resultaten. Het meest interessante waren de gesprekken met Intergraf-leden over de verschillen in en kenmerken van de Europese drukwerkindustrie. Het hele evenement was een fantastische ervaring die ik niet zal vergeten”, zei Muecke.

Banden versterken
Intergraf wil studenten die uitstekend werk leveren op het terrein van creativiteit en innovatie in de grafimediasector ondersteunen door zulk hoogwaardig onderzoek aan te moedigen en te belonen.

Met de Student Award beoogt Intergraf ook om de banden tussen de drukwerksector en toekomstige werkkrachten te versterken. Master studenten die in hun laatste jaar zitten of hun studie in 2018 hebben afgerond alsmede PhD- en PostDoc studenten op het gebied van printmedia komen in aanmerking voor de 2019 Award.

Kandidaten moeten studeren aan een instelling in één van de landen waar Intergraf vertegenwoordigd is. Zij dienen een Engelse samenvatting van twee tot vijf pagina’s van hun werk in te sturen en beschikbaar te zijn voor de volgende ‘Print Matters for the future’ conferentie van 24 mei in Londen.