Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Jordy de Mooij over ‘Project Geldzorg’

Financiële zorgen van werknemers kunnen een grote impact hebben op de werkvloer. Denk aan verlies van concentratie, irritaties, ziekteverzuim en productieverlies, schrijft Jordy de Mooij in zijn column in Kernnieuws #1 van het KVGO.

Deze zaken kunnen weer financiële gevolgen hebben voor bedrijven zelf. Het is mijns inziens daarom van belang hier binnen de organisatie aandacht aan te besteden.

Om voor dit probleem aandacht te vragen en werkgevers te helpen bij de aanpak van mogelijke geldzorgen van werknemers is het project Geldzorg in het leven geroepen.

Het project Geldzorg wordt gefinancierd door het Goededoelenfonds waardoor het gebruik van de beschikbare hulpmiddelen werkgevers vooralsnog niets kost.

Vanuit het project Geldzorg worden onder andere workshops aangeboden aan werkgever en leidinggevenden. De workshops richten zich met name op het leren herkennen van geldzorgen bij werknemers en hoe dit vervolgens bespreekbaar te maken.

Daarnaast is er voor werknemers onder meer een cursus ontwikkeld waarin zij meer inzicht krijgen in hun financiële gedrag en leren hier beter mee om te gaan.

Het hebben van geldzorgen is een onderwerp dat werknemers niet snel met hun werkgevers bespreken en kan daardoor een reden zijn voor werkgevers aan te nemen dat van geldzorgen bij werknemers binnen de eigen organisatie geen sprake is.

Hoewel dit wellicht ook gewoon het geval is kan het naar mijn idee geen kwaad inzicht te krijgen en te leren hoe eventuele geldzorgen van werknemers kunnen worden herkend. Ik raad dan ook aan van deze kosteloze mogelijkheden gebruik te maken. Raadpleeg voor meer informatie de KVGO Personeelswijzer.