Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Kabinet: einde aan steunpakketten voor banen en economie

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dat staat in een nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Einde aan NOW, TVL, Tozo, TONK

Met het stopzetten van de steunmaatregelen per 1 oktober 2021 komt er een einde aan de nieuwe afkortingen die sinds de coronacrisis hun intrede deden. Ook diverse fiscale maatregelen worden vanaf die datum niet meer verlengd.

Garantieregelingen

Om de marktfinanciering te blijven faciliteren, blijven de corona-financieringsregelingen zoals Qredits overbruggingskrediet wel nog het gehele jaar van kracht. Deze regelingen zijn voor bedrijven die behoefte hebben aan liquiditeit.

Belastingen

Vanaf 1 oktober is het niet meer mogelijk om uitstel van belastingbetaling aan te vragen. Terugbetalen van uitgestelde belastingen moet vanaf 1 oktober 2022. Bedrijven krijgen daar vijf jaar de tijd voor.

Reiskostenvergoeding

De onbelaste reiskostenvergoeding is verlengd tot 1 januari 2022. Dat betekent dat in geval van (deels) thuiswerken toch sprake mag zijn van onbelaste vergoeding van de bestaande vaste reiskostenvergoedingen. Voorwaarde is wel dat het vaste vergoedingen betreft die al vóór 13 maart 2020 door werkgever werden toegekend.

Meer weten?

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid: Einde steunpakketten voor banen en economie