Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Kabinet verlengt steunpakket tot en met eerste kwartaal 2022

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de huidige coronamaatregelen in ieder geval blijven gelden tot 14 januari. Dit heeft gevolgen voor ondernemers. Daarom wordt ook het economisch steunpakket verlengd.

NOW 6

Werkgevers kunnen voor de maanden januari, februari en maart 2022 de Tijdelijke noodmaatregel voor behoud werkgelegenheid (NOW) aanvragen. Deze NOW 6 ligt op een vergelijkbaar niveau als de NOW 5-subsidie die momenteel kan worden aangevraagd. Het kabinet maakt in januari de volledige voorwaarden bekend.

TVL

De voorwaarden van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)  zijn in het eerste kwartaal van 2022 gelijk aan die van de huidige TVL. Ondernemers kunnen gebruikmaken van de TVL als zij meer dan 30% omzetverlies lijden. Het maximale subsidiepercentage blijft 100%. Een mkb-onderneming kan maximaal 550.000 euro ontvangen en grotere ondernemingen krijgen maximaal 600.000 euro.

Belastingmaatregelen

Het belastinguitstel voor ondernemers was eerder al verlengd tot met 31 januari 2022. Het kabinet beslist in januari of verdere verlenging van het uitstel van betaling noodzakelijk is. De afspraken die Nederland heeft met België en Duitsland over de belastingheffing van grenswerkers worden verlengd tot en met 31 maart 2022. Een aantal andere belastingmaatregelen die wegens de coronacrisis zijn genomen, lopen wel af per 31 december 2021. Dit geldt bijvoorbeeld voor de onbelaste reiskostenvergoeding en de betaalpauze voor hypotheken.

Meer informatie