Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Kernn. # 4 verschenen met Ja/Ja, zoektocht naar directeur en extra besloten Ledenraad

Vandaag, op de dag dat Kernn. verschijnt, 18 september, vindt in Soest een extra besloten Ledenraad plaats. Het bestuur draagt Frans Beun voor als voorzitter van de onderhandelingsdelegatie Grafimedia cao als opvolger van Richard van den Berg.

Dit en veel meer in # 4 van Kernn. Op het omslag een illustratie van het gevecht om de Ja/Ja-sticker in Amsterdam. In het hart van deze editie de stand van zaken in de rest van Nederland.

Bovendien aandacht voor Print Pakt Live tijdens de Dutch Design Week met een oproep van Joost Swarte aan grafische ondernemers om mee te doen aan Print Pakt Live en de Dutch Design Week eind oktober in Eindhoven te bezoeken. “Trek daar de creatieve wereld in om te zien wat er speelt en te begrijpen welke richting het op gaat. Door tijdig de trends te herkennen, kun je ook als drukker of binder alvast de bakens verzetten.”

‘Grafimedia in cijfers’ meldde eerder dat de vraag naar nieuwe medewerkers in de bedrijfstak mondjesmaat toeneemt. “Drukkerijen, producenten van verpakkingen en andere bedrijven in de grafimediabranche zijn weer volop op zoek naar personeel. Begin 2018 stonden er 430 vacatures open. Dat is het hoogste aantal in tien jaar tijd.”

Ook in Kernn. een interview met Cees Verweij over de speurtocht naar een nieuwe directeur, nu Fons Bakkes in het najaar van 2019 afscheid gaat nemen van het KVGO. Verweij: “Er staan veranderingen op stapel, grote veranderingen zelfs binnen de vereniging en de bedrijfstak. Dat vraagt om lef als er veel weerstand is en om terughoudendheid wanneer belangen, verhoudingen en risico’s dat vragen.”

Columns zijn er van Wolfgang Gielissen en Aukje van het Nederend. “Alhoewel het soms anders lijkt, komt er vanuit Den Haag voor werkgevers gelukkig niet alleen kommer en kwel.”

KERNN nummer 4 - 2018  telt 28 pagina’s.