Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Kernnieuws # 5 verschenen met als extra Special Print Pakt

Op 11 november verscheen Kernnieuws # 5, de papieren uitgave voor leden van het KVGO. De uitgave telt 24 pagina’s. Ook deze editie staat weer boordevol met nieuws en achtergronden uit de branche en de vereniging.

De KVGO Ledenraad is op 15 november te gast bij het Canon Experience Center in Venlo. KVGO-directeur Fons Bakkes: “Wie zijn of haar visie op de drukkerij van de toekomst wil aanscherpen, mag deze middag niet missen.”

Er is sprake van een licht herstel in de creatieve sector en de mediabranche. Dat blijkt uit het trendonderzoek van GOC in opdracht van het A&O Fonds Grafimediabranche.

In het hart van deze uitgave analyses over de beleidsvoornemens van Rutte III. Fons Bakkes blijft kritisch: “Het gaat niet opeens aan alle kanten goed”.

Het is tijd voor een loopbaan APK meldt C3, het fullservice loopbaancentrum dat loopbaantrajecten en inspirerende workshops biedt.

Het kortlopende project Stofwisseling is in Bunnik met een bijeenkomst afgerond. Het project is gestart door de sociale partners in de grafimedia om de bewustwording over het werken met gevaarlijke stoffen te  vergroten.

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD), ziet steeds vaker dat drukkerijen een faciliterende rol spelen bij het plegen van fraude en schrijft wat drukkers daar tegen kunnen doen.

Verder in deze editie van Kernnieuws onder andere de ‘Prognose indirecte kosten’, waarbij opvalt dat de arbeidskosten en afschrijvingen voor bedrijven volgend jaar sterker kunnen stijgen dan in 2017.

Actualiteiten zijn in deze editie van Kernnieuws verder te vinden in de bijdragen van PGB ‘positieve resultaten’, de onontkoombare regels ter bescherming van persoonsgegevens, het tankvoordeel voor leden met de BP Plus tankpas plus de agenda met de belangrijkste activiteiten.

Columns komen van de hand van Jordy de Mooij, Fons Metsaars en Wolfgang Gielissen.

Bij deze editie is de Special Print Pakt Live te vinden, met daarin veel en van alles over dit succesvol verlopen evenement op de Dutch Design Week. Print Pakt is een initiatief van het KVGO.