Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Klimaatconferentie COP22 en de grafische sector

De klimaatconferentie van Sharm-el-Sheikh 2022, beter bekend als de COP22, leverde geen nieuwe klimaatdoelstellingen op. Wel heeft het de aandacht van de wereld opnieuw gevestigd op de urgentie van klimaatverandering.

 

De EU blijft zich inzetten om van Europa het eerste klimaatneutrale continent te maken tegen 2050. Voor de grafische sector is het in staat zijn te communiceren over de (keten)impact van groot belang in de overgang naar hernieuwbare energie en een circulaire economie.

 

Ook krijgt de koolstofvoetafdruk meer aandacht in de grafische industrie. Drukkers moeten in staat zijn om haar koolstofvoetafdruk aan de klanten te communiceren.

 

Hieronder een overzicht hoe KVGO jullie hierin ondersteunt.

Hoe krijg ik mijn CO2 voetafdruk inzichtelijk

Het communiceren over de impact van het klimaat krijgt nog meer aandacht in de grafische industrie. Deze uitkomsten zijn in lijn met de informatieplicht energiebesparende maatregelen waarover we een workshop organiseerden op de algemene vergadering van 15 november.

Het KVGO heeft verschillende diensten en tools beschikbaar om jou hierbij te helpen. Zo ontwikkelden wij onze themapagina CO2- en Energiemanagement waar je informatie kan vinden over ClimateCalc dé internationale referentiestandaard voor CO2-voetafdrukberekeningen in onze sector en het kennisplatform energie.

In het eerste kwartaal van 2023 verwachten wij de themapagina uit te breiden met een stappenplan, komt er een vernieuwd kennisplatform energie en zal er een update komen van ClimateCalc.

Intergraf

Ook Intergraf besteedt al sinds 2013 aandacht aan maatregelen ter vermindering van de CO2-emissies in de industrie. Het Intergraf-stappenplan richt zich op maatregelen ter vermindering van de CO2-uitstoot. Het volledige plan lees je hier.

Meer weten?

Neem contact op met Gijs Vermeulen via 020 – 543 56 78 of g.vermeulen@kvgo.nl