Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

KVGO in actie op Empack en Label & Print

Specialist Maarten Reuderink van het KVGO is een van de sprekers tijdens het seminarprogramma van Empack en Label & Print in Den Bosch. Bovendien zal het KVGO op 15 en 16 april in een eigen stand bezoekers bijpraten over de activiteiten van de vereniging in de label- en verpakkingswereld.

Liefst veertig seminars, verspreid over twee dagen op drie podia brengen actuele onderwerpen voor elke verpakkingsprofessional. Het seminarprogramma is bedoeld om de verpakkingsketen te inspireren en praktijkgerichte en concrete handvatten te bieden.

Webretail packaging, biobased packaging, personaliseren met print, wetgeving rond verpakkingsinformatie, printed electronics en verduurzaming van de verpakkingsketen zijn een greep uit de onderwerpen die aan bod komen.

Maarten Reuderink
Maarten Reuderink

Maarten Reuderink, beleidsmedewerker arbo, milieu en energie bij het KVGO en onder andere bestuurslid van de Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) en de International Association ClimateCalc is specialist bij het KVGO. Hij neemt deel aan het regulier Warenwetoverleg over voedselcontactaangelegenheden en een groot aantal andere kennisnetwerken op het gebied van milieuheffingen, energie en arbeidsomstandigheden, zowel nationaal als internationaal.

In vogelvlucht neemt hij tijdens het congres deze gebieden door die vaak onderling samenhangen in verband met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Hij wijst op hindernissen en oplossingen.

Aan de orde komen:

  • De Duitse ontwerpverordening voor inkten en die voor minerale olie en de noodzaak voor een Europese Voedselcontactverordening;
  • De al drie jaar lopende belastingrechtszaken over het rug- materiaal van zelfklevende etiketten. Worden de rechtszaken gewonnen dan heeft dat niet alleen positieve gevolgen voor de onterecht forse naheffingen voor de Verpakkingenbelasting, maar ook voor de verwijderingsbijdrage op de drager (liner) van zelfklevende etiketten door de Stichting Afvalfonds;
  • Energiebesparingsverplichtingen, de energiemaatregelenlijst, handhaving, de Energieprestatiekeuring (EPK) en de samenhang met de arbo RI&E-Grafimedia;
  • Gewijzigde standpunten over ‘groene stroom’ en hoe de Stichting Energie Inkoop (SEI) hierop anticipeert;
  • Verlenging van het Papiervezelconvenant en daarmee het voorkomen van de Afvalstoffenheffing;
  • Product-/verpakkingscombinaties en dragerloze etiketten;
  • De nieuwe Omgevingswet.

Empack 2015 ‘The future of packaging technology’ vindt plaats op 15 en 16 april in de Brabanthallen te Den Bosch.

Meer weten? Klik hier.

Direct aanmelden (toegang is gratis, maar er moeten wel wat vragen worden beantwoord) via de KVGO-login: klik hier.