Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

KVGO in gesprek met PostNL over kwaliteit bezorging

Bedrijven in de grafische sector (en hun klanten) hebben in de afgelopen periode steeds meer klachten over de kwaliteit van de bezorging door PostNL. Branchevereniging KVGO ging hierover in gesprek met PostNL. Uit deze gesprekken blijkt dat het niet alleen een drukke periode is. Ook heeft PostNL te maken met een technische storing. Dit zorgt ervoor dat sommige poststukken niet of te laat worden bezorgd.

Maatregelen PostNL

Om de postverzending weer zo snel mogelijk te normaliseren, heeft PostNL enkele maatregelen genomen:

  1. Inzet extra personeel; ook kantoorpersoneel draait mee in de processen.
  2. Verplaatsen werkzaamheden naar andere locaties. Hierdoor ontstaat extra capaciteit.
  3. Extra processen toevoegen om de achterstand te verwerken. Daarmee verwacht PostNL dat de partijenpost die vanaf volgende week wordt aangeleverd weer op het juiste moment wordt bezorgd.

Vanuit de vereniging

Dick Naafs, voorzitter KVGO: “In gesprekken met onze leden ervaren we een stijgende lijn in de klachten over bezorging. We begrijpen dat deze problemen voornamelijk komen door een technische storing. Vanuit het KVGO vinden we het vooral belangrijk dat met name de klanten van onze leden begrijpen dat het probleem niet bij het grafimediabedrijf ligt. Onze leden werken elke dag met hart en ziel om mooie grafische producten tijdig bij postverzenders aan te kunnen bieden. PostNL geeft zelf aan dat ze hard werken om post zo snel mogelijk te bezorgen. Aan de inzet van het grafimediabedrijf zal het alvast niet liggen.”, aldus voorzitter Naafs.