Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

KVGO ledenaanbieding ‘De drukkerijklok stond stil’

KVGO leden kunnen het boek ‘De drukkerijklok stond stil’ van Leo Enthoven met korting bestellen.

 

Tijdens WO2 probeerden drukkerijdirecteuren in ons hele land te voorkomen dat hun grafische werknemers werden afgevoerd naar Duitsland. En dat de nazi’s hun kostbare machines roofden. Eén truc werkte: drukwerk voor de bezetter maken. Hendrik Veldwachter, directeur van de Deventer Drukkerij Ovimex, speelde dat spel slim. Tegelijkertijd bekommerde hij zich om zijn gezin, andere familieleden, buren, vrienden, zakenrelaties. Hij regelde voedselpakketten en liet die op soms slinkse wijze in het hele land bezorgen.

In zijn dagboek, onlangs teruggevonden op een zolder in Ridderkerk, doet Veldwachter uitgebreid verslag van zijn geritsel om op goede voet te blijven met de bezetters. Maar even openhartig beschrijft hij zijn dilemma’s, zorgen, onzekerheden, angsten, ergernissen en twijfel over de toekomst. En zijn wanhoop over de geallieerde bombardementen waar Deventer en omgeving zwaar onder leden.

Verrijkt met toelichtende hoofdstukken en tientallen illustraties is zijn dagboek verwerkt tot De drukkerijklok stond stil.

Op de KVGO ledenvergadering die op dinsdag 30 mei wordt gehouden in de Grafische Werkplaats te Amsterdam kan het boek gesigneerd en met korting worden aangeschaft. Zie verder deze bijlage.